joi, aprilie 25, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri InterneAgent de poliţie din Direcţia de Investigare a Criminalităţii Economice, reţinut pentru...

Agent de poliţie din Direcţia de Investigare a Criminalităţii Economice, reţinut pentru mită şi trafic de influenţă

Un agent de poliţie din Direcţia de Investigare a Criminalităţii Economice a fost reținut de procurorii DNA, acuzat că ar fi cerut 300.000 de euro de la o persoană cercetată de Parchetul Înaltei Curţi pentru a propune o soluţie favorabilă.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție, Secția de combatere a corupției, au dispus reținerea pentru 24 de ore, începând de miercuri, a lui Mihai-Cătălin Bîzăran pentru comiterea infracțiunilor de luare de mită, trafic de influență și folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite.

Procurorii notează că anul trecut, în perioada 28 septembrie – 30 decembrie, inculpatul, lucrător de poliție judiciară delegat să efectueze activități de urmărire penală într-un dosar aflat în lucru la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, ar fi pretins suma de 300.000 euro (200.000 euro pentru sine și 100.000 euro pentru un intermediar) de la o persoană vizată în cauza respectivă pentru săvârșirea unor infracțiuni de evaziune fiscală și delapidare.

Bîzăran ar fi luat banii în schimbul promisiunii că: “ar face cercetări într-un anume sens, astfel încât prejudiciul să fie stabilit într-un cuantum redus precum și pentru a propune o soluție de clasare în cazul infracțiunii de evaziune fiscală”, dar și că ar interveni la procurorul de caz (asupra căruia a lăsat să se înțeleagă că ar avea influență) pentru a dispune soluția clasării pentru infracțiunea de evaziune fiscală și să încheie un acord de recunoaștere a vinovăției pentru infracțiunea de delapidare.

În același context, Bîzăran i-ar mai fi transmis aceleiași persoane informații nedestinate publicității din dosarul respectiv, precum și cum se vor derula cercetările în continuare.

DNA informează că, joi, agentul de poliție este prezentat Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. În cauză se efectuează acte de urmărire penală și față de alte persoane.

Georgiana Costea
Georgiana Costea
Licențiată în Relații Internaționale și Studii Europene, cu un masterat în același domeniu, Georgiana Costea a debutat în presă abordând politica internă și externă. Între timp, s-a concentrat pe zona economică, cu accent pe energie și IT, în cadrul revistei de business Forbes România.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare