vineri, aprilie 26, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri InterneE-Distribuție a investit peste 106 mil. lei anul trecut în modernizarea rețelelor...

E-Distribuție a investit peste 106 mil. lei anul trecut în modernizarea rețelelor electrice de înaltă tensiune și a unor stații de transformare

Companiile E-Distribuţie, operatorii de distribuţie a energiei electrice din cadrul grupului Enel, au investit anul trecut în realizarea unor linii noi și în modernizarea unor linii electrice subterane și aeriene, alături de lucrări de modernizare în stațiile de transformare.

Companiile E-Distribuţie au investit în 2022 aproximativ 106 milioane de lei în proiecte de înaltă tensiune din București, Ilfov și din regiunile Dobrogea și Banat.

Astfel, potrivit unui anunţ publicat joi, E-Distribuție Muntenia a realizat investiții de 60 de milioane de lei pentru lucrări de modernizare a unor linii de înaltă tensiune și stații de transformare din București. Din bugetul total, compania a investit peste 33 de milioane de lei pentru realizarea unei linii electrice noi subterane pe traseul Mașini Grele – IMGB și creșterea capacității liniei din zona Fundeni – Pipera 2, dar și pentru amplificarea stației de transformare Mașini Grele.

E-Distribuție Dobrogea a investit 18 milioane de lei pentru modernizarea și amplificarea unor stații de transformare din județele Ialomița și Constanța. Potrivit companiei, „stația de transformare Slobozia Sud are acum instalate două transformatoare cu o capacitate totală de 50 MVA (câte 25 MVA fiecare), dar și celule de medie tensiune moderne, echipate cu protecții de ultimă generație, care comunică prin fibră optică„.

E-Distribuție Banat a alocat 28,3 milioane lei, din care 9,8 milioane de lei pentru modernizarea liniei electrice aeriene de înaltă tensiune Baru Mare – Hațeg, cu o lungime de 31,3 km, din județul Hunedoara.

Rețelele electrice operate de către cele trei companii E-Distribuție numără 286 stații de transformare și peste 24.000 de posturi de transformare. Companiile operează rețele cu o lungime totală de peste 133.000 de kilometri în trei zone ale țării: Sud Muntenia (inclusiv București), Banat și Dobrogea.

Georgiana Costea
Georgiana Costea
Licențiată în Relații Internaționale și Studii Europene, cu un masterat în același domeniu, Georgiana Costea a debutat în presă abordând politica internă și externă. Între timp, s-a concentrat pe zona economică, cu accent pe energie și IT, în cadrul revistei de business Forbes România.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare