sâmbătă, aprilie 20, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăExterneO asociere din Turcia a câştigat licitația pentru construcţia tronsonului de metrou...

O asociere din Turcia a câştigat licitația pentru construcţia tronsonului de metrou Tokyo-Aeroport Otopeni. Contract în valoare de 1,27 mld. lei fără TVA

A fost desemnat câştigătorul contractului pentru construcţia unui nou sector al liniei de metrou M6, care va asigura legătura cu Aeroportul Internaţional Henri Coandă.

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat marți că o asociere de constructori și proiectanți din Turcia a câștigat contractul, în valoare de 1,27 miliarde de lei (fără TVA), pentru construcţia unui nou sector al liniei de metrou M6.

Secțiunea Tokyo – Aeroport Otopeni a Magistralei 6 va avea o lungime de 7,6 km, asigurând legătura cu Aeroportul Internaţional Henri Coandă .

Finanțarea contractului este asigurată din fonduri de la bugetul de stat și fonduri externe rambursabile, iar lucrările sunt programate să dureze 48 luni de la data emiterii Ordinului de Începere„, arată ministrul, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Potrivit lui Grindeanu, în această secțiune vor fi realizate 6 stații de metrou: Washington, Paris, Bruxelles, Otopeni, Ion I.C. Brătianu, Aeroport Otopeni. „Întreaga Magistrală 6 a metroului bucureștean va avea o lungime de 14,2 km și 12 stații de metrou”.

Georgiana Costea
Georgiana Costea
Licențiată în Relații Internaționale și Studii Europene, cu un masterat în același domeniu, Georgiana Costea a debutat în presă abordând politica internă și externă. Între timp, s-a concentrat pe zona economică, cu accent pe energie și IT, în cadrul revistei de business Forbes România.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare