joi, decembrie 7, 2023

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri InterneGermanii de la AE Solar anunță o investiție de un miliard de...

Germanii de la AE Solar anunță o investiție de un miliard de euro într-o fabrică de panouri solare

Compania germană AE SOLAR a anunțat luni că va deschide o fabrică de producere a panourilor solare în România. Este una dintre cele mai mari investiții anunțate în ultimii ani în România.

Producătorul de panouri solare AE SOLAR anunță o investiție de un miliard de euro într-o fabrică de producere a panourilor solare în România, după ce reprezentanții companiei s-au întâlnit luni la Palatul Victoria cu Nicolae Ciucă.

Potrivit executivului, proiectul va avea o capacitate de 2 GW în faza inițială și va atinge 10 GW la finalizarea integrării complete a fluxurilor de producție în România, „ceea ce reprezintă o treime din necesarul european”. Prima fază a proiectului va fi demarată anul acesta.

Această investiție va plasa România în centrul producției europene de panouri solare, contribuind substanțial nu doar la independența energetică, dar și la protejarea mediului, prin folosirea energiei regenerabile, curate, pentru producerea de electricitate. Guvernul răspunde, astfel, nu doar unei cerințe asumate la nivel european, dar și nevoii resimțite de cetățeni și companiile private de a accesa soluții ieftine și prietenoase cu mediul pentru a avea energie”, a declarat prim-ministrul.

Recent, compania și-a anunțat planurile de a deschide facilități de producție de panouri fotovoltaice în Turcia, Bulgaria și Macedonia de Nord, arată Balkan Green Energy News.

În luna ianuarie, subsidiara bulgară AE Solar Horizon a depus o cerere pentru construirea unei fabrici de panouri solare, potrivit oficialilor din orașul Kyustendil, cu o investiție estimată la 20 de milioane BGN (10 milioane de euro). Demararea construcțiilor este planificată pentru vara acestui an, cu dată de finalizare în 18 luni.

AE Solar a fost fondată în 2003 în Königsbrunn, Germania. Compania își desfășoară activitatea în peste 95 de țări, cu fabrici în Europa și Asia.

Georgiana Costea
Georgiana Costea
Licențiată în Relații Internaționale și Studii Europene, cu un masterat în același domeniu, Georgiana Costea a debutat în presă abordând politica internă și externă. Între timp, s-a concentrat pe zona economică, cu accent pe energie și IT, în cadrul revistei de business Forbes România.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare