sâmbătă, aprilie 27, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri InterneConsiliul de Administraţie al Romarm îl demite din funcție pe Gabriel Ţuţu...

Consiliul de Administraţie al Romarm îl demite din funcție pe Gabriel Ţuţu “la finalizarea concediului de odihnă”

Consiliul de Administraţie al producătorului de armament Romarm a decis demiterea din funcţie a lui Gabriel Ţuţu, directorul general al companiei, începând cu data de 14 martie 2023. Țuțu este cercetat de DNA într-un dosar privind achiziţia de măști neconforme în perioada pandemiei de COVID-19.

Producătorul de armament Romarm, aflat sub autoritatea Ministerului Economiei, a anunțat joi demiterea directorului general, Gabriel Țuțu, cercetat de DNA pentru abuz în serviciu, trafic de influență în formă continuă și fals intelectual.

„Având în vedere evoluția evenimentelor cu privire la situația domnului Gabriel ȚUȚU, prin impunerea unor noi obligații în cadrul măsurii preventive a controlului judiciar, Consiliul de Administrație al CN ROMARM SA a decis revocarea domnului Gabriel ȚUȚU din calitatea de Director General al companiei, începând cu data de 14.03.2023. Până la numirea unui nou Director General, conducerea executivă va fi asigurată de către Directorul Economic al CN ROMARM SA„, arată compania.

Potrivit Ministrului Economiei Florin Spătaru, decizia a fost luată după ce Parchetul a decis măsuri suplimentare privind situaţia juridică a lui Țuțu. „Am primit de la Parchet măsuri suplimentare în situaţia juridică pe care domnul Ţuţu o are şi atunci Consiliul de Administraţie s-a întrunit azi şi, la finalizarea concediului de odihnă, asta însemnând data de 14 martie, dânsul va fi revocat din funcţie. Decizia este luată în Consiliul de Administraţie”, a declarat Florin Spătaru, joi, la finalul şedinţei de Guvern, potrivit Agerpres.

În perioada 19 martie 2020 – 16 septembrie 2021, Gabriel Țuțu a încheiat două contracte cu o asociere de firme controlată de Victor Pițurcă, fostul selecționer al naționalei de fotbal a României, ce ar fi adus companiei Romarm un prejudiciu de peste 8,6 milioane de lei. Vezi aici detalii.

Georgiana Costea
Georgiana Costea
Licențiată în Relații Internaționale și Studii Europene, cu un masterat în același domeniu, Georgiana Costea a debutat în presă abordând politica internă și externă. Între timp, s-a concentrat pe zona economică, cu accent pe energie și IT, în cadrul revistei de business Forbes România.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare