joi, decembrie 7, 2023

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri InterneProcurorul care a instrumentat dosarul „Revoluției” se pensionează. Cătălin Pițu a depus...

Procurorul care a instrumentat dosarul „Revoluției” se pensionează. Cătălin Pițu a depus cererea de pensionare în ziua în care Curtea Supremă s-a „lepădat” de dosar

Procurorul militar Cătălin-Ranco Pițu, șeful Secției Parchetelor Parchetelor Militare din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și cel care a făcut rechizitoriul dosarului „Revoluției”, se pensionează începând cu data de 15 martie 2023.

Magistratul a depus la CSM cerere de pensionare în data de 24 februarie 2023. În aceeași zi, Înalta Curte de Casație și Justiție a hotărât mutarea dosarului „Revoluției” de la Curtea Supremă la Curtea de Apel București. 

Explicația judecătorilor de la Înalta Curte a fost că nu au competență să judece acest dosar, motivând că Ion Iliescu și Gelu Voican Voiculescu nu fost președinte, respectiv viceprim-ministru al României, în perioada 22 decembrie – 30 decembrie 1989.  


Citiți toate detaliile în articolul publicat de Sun Media, sub semnătura jurnalistei Ramona Ursu.

REDACTIA
REDACTIAhttps://investigatoria.ro/
Investigatoria este un site on-line de investigație, reportaje și știri cu acoperire națională, care își propune să aducă în România conceptul de “jurnalism constructiv “. Practic, el pune laolaltă problema și soluția ei, astfel încât să genereze schimbare autentică în societate. Încă de la început, publicația a abordat subiecte dificile care au avut impact nu doar la nivelul traficului, ci și la nivelul efectelor. S-au scris investigații din domeniul traficului de persoane, fraudelor din fonduri europene, spălării de bani, corupției și traficului de influență. Pe termen lung, Investigatoria își propune, așa cum susține și prin motto, să pună realitatea sub lupă și să dea un cadru inovativ de înțelegere a lumii, exact așa cum e ea: cu lumini și umbre.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare