joi, aprilie 18, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri InterneUSR Dolj găzduiește în acest sfârșit de săptămână la Craiova evenimentul Caravana USR...

USR Dolj găzduiește în acest sfârșit de săptămână la Craiova evenimentul Caravana USR Dizabilități

USR Dolj găzduiește la Craiova ”Caravana USR Dizabilități”, în zilele de 11-12 martie, începând cu ora 15:30, la Hotel Ramada. USR Dizabilități este un proiect USR la nivel national, avându-l ca inițiator pe europarlamentarul USR Vlad Botoș.

Principiul de bază al Convenției ONU cu privire la drepturile persoanelor cu dizabilități „Nimic pentru noi fără noi” este motto-ul sub care a fost realizat ghidul practic privind respectarea drepturilor persoanelor cu dizabilități, care subliniază importanţa implicării în procesul decizional şi adoptarea de soluţii ce îi privesc direct.

Ghidul este destinat consilierilor locali și aparatului administrativ, oferind rezolvări practice pentru a înlătura multe din obstacolele care îngreunează accesul persoanelor cu dizabilități la viața comunității. http://ghid.dizabilitati.usr.ro/

Plecând de la probleme reale și nevoile specifice, îmbinând experiența proprie cu cea a specialiștilor, cu exemple și practici implementate în alte țări, membrii grupului USR Dizabilități au formulat și trasee pentru implementarea și finanțarea măsurilor propuse.

Evenimentul va cuprinde dezbateri, ateliere tematice și de conștientizare, cu participarea organizațiilor neguvernamentale implicate în protecția persoanelor cu dizabilități, a instituțiilor publice și autorităților locale. Sunt așteptați, de asemenea toți cei interesați. Vor fi prezenți alături de membrii USR Dolj, echipa USR Dizabilități, europarlamentarul Vlad Botoș, dar și parlamentarii Alin Apostol, Cristian Seidler și Radu Miruţă.

”Este o onoare pentru noi să găzduim și să organizăm un asemenea eveniment dedicat persoanelor cu dizabilități, deoarece aceste persoane merită toată atenția și toată implicarea noastră, dar și a persoanelor tipice cărora să le aducem o conștientizare mult mai profundă a stilului de viață și a greutăților întâmpinate de comunitatea persoanelor cu dizabilități. Pentru noi este foarte important ca aceste persoane să ducă o viață cât mai independentă și să fie integrate în societate.” declară Gasparini Claudia, membru USR Dolj și al grupului USR Dizabilități.

Nota Redacției: Acesta este un comunicat de presă și reprezintă, în mod unilateral, perspectiva USR Dolj.

REDACTIA
REDACTIAhttps://investigatoria.ro/
Investigatoria este un site on-line de investigație, reportaje și știri cu acoperire națională, care își propune să aducă în România conceptul de “jurnalism constructiv “. Practic, el pune laolaltă problema și soluția ei, astfel încât să genereze schimbare autentică în societate. Încă de la început, publicația a abordat subiecte dificile care au avut impact nu doar la nivelul traficului, ci și la nivelul efectelor. S-au scris investigații din domeniul traficului de persoane, fraudelor din fonduri europene, spălării de bani, corupției și traficului de influență. Pe termen lung, Investigatoria își propune, așa cum susține și prin motto, să pună realitatea sub lupă și să dea un cadru inovativ de înțelegere a lumii, exact așa cum e ea: cu lumini și umbre.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare