joi, martie 28, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăInstantaneu PoliticCaravana USR Dizabilități la Craiova: măsuri de sprijin pentru persoanele cu dizabilități

Caravana USR Dizabilități la Craiova: măsuri de sprijin pentru persoanele cu dizabilități

În zilele de 11 și 12 martie s-a desfășurat la Craiova evenimentul ”Caravana USR Dizabilități”, un eveniment găzduit de USR Dolj și dedicat comunității persoanelor cu dizabilități, având ca scop conștientizarea și sensibilizarea pe tematica dizabilității, dar și promovarea soluțiilor USR din „Ghidul practic cu soluții de bun simț pentru promovarea drepturilor persoanelor cu dizabilități” (https://ghid.dizabilitati.usr.ro/ )

Evenimentul a reunit reprezentanți ai societății civile, persoane cu dizabilități și părinți de copii cu dizabilități, reprezentanți ai instituțiilor publice locale, aleși locali USR din Dolj, Vâlcea, Hunedoara și Mehedinți, dar și parlamentari USR: deputații Pollyanna Hangan, Cristian Seidler, Alin Apostol, Radu Miruță și europarlamentarul USR Vlad Botos, inițiator al proiectului USR Dizabilități.

Am găsit în USR colegi inimoși, unii care se confruntă ei înșiși cu diferite dizabilități, alții care au experiența aceasta din familie și, desigur, oameni care doar lucrează în acest domeniu. I-am adunat și le-am spus că USR îi va susține pentru că noi dorim să dăm fiecărui om șansa de a se dezvolta.

Mă bucur să văd că acest proiect a luat amploare, că se realizează lucruri concrete, că cei care nu aveau o voce și-au găsit sprijin și tribună de unde să transmită nu doar probleme, ci și soluții” declară Vlad Botoș, europarlamentar USR.

Avem în România peste opt sute de mii de persoane cu diferite dizabilități care își doresc o viață cât mai împlinită, își doresc să contribuie la dezvoltarea economică și socială, își doresc ceea ce ne dorim cu toții: o viață normală.

În cele două zile de desfășurare a evenimentului, invitații au participat la ateliere cu teme specifice privind educația, sănătatea și reprezentarea la nivelul administrației locale a persoanelor cu dizabilități și s-a răspuns unor întrebări importante pentru noi, cum ar fi: Ce putem face noi, prin aleșii locali, în sprijinul persoanele cu dizabilități? Cum putem să implicăm persoanele cu dizabilități în luarea deciziilor și în găsirea celor mai bune soluții? Care sunt sursele de finanțare pentru implementarea acestor soluții?

De asemenea, participanții au putut experimenta diferite situații pe care persoanele cu dizabilități le întâlnesc în viața de zi cu zi, acesta fiind și unul dintre obiectivele evenimentului: conștientizarea și sensibilizarea pe tematica dizabilității.”, transmite Claudia Gasparini, membru USR Dolj și al grupului de lucru USR Dizabilități.

Pe lângă dezbaterile propriu-zise, invitații s-au bucurat de participarea pianistului Amir Bălteanu și a scriitoarei Rusty Adriana Holtei, care au animat evenimentul prin muzică și momente umoristice, ambii făcând parte din comunitatea oamenilor cu dizabilități și care au reușit să transforme dizabilitatea într-o abilitate.

Evenimentul a creionat și viitoare întâlniri și teme de discuție cu mediul de afaceri și unitățile protejate din Dolj privind sprijinul pe care aceștia îl pot acorda comunității persoanelor cu dizabilități.

Nota Redacției: Acesta este un comunicat de presă și reprezintă unilateral perspectiva USR Dolj.

REDACTIA
REDACTIAhttps://investigatoria.ro/
Investigatoria este un site on-line de investigație, reportaje și știri cu acoperire națională, care își propune să aducă în România conceptul de “jurnalism constructiv “. Practic, el pune laolaltă problema și soluția ei, astfel încât să genereze schimbare autentică în societate. Încă de la început, publicația a abordat subiecte dificile care au avut impact nu doar la nivelul traficului, ci și la nivelul efectelor. S-au scris investigații din domeniul traficului de persoane, fraudelor din fonduri europene, spălării de bani, corupției și traficului de influență. Pe termen lung, Investigatoria își propune, așa cum susține și prin motto, să pună realitatea sub lupă și să dea un cadru inovativ de înțelegere a lumii, exact așa cum e ea: cu lumini și umbre.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare