joi, martie 28, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăExterneDeclaraţie comună a miniştrilor Muncii din România şi Austria: “România trebuie să...

Declaraţie comună a miniştrilor Muncii din România şi Austria: “România trebuie să devină parte a spațiului Schengen”

Marius Budăi, ministrul Muncii şi Solidarităţii Sociale, și omologul său din Austria, Johannes Rauch, au semnat luni, la Bruxelles, o declarație comună privind locul României în spațiul Schengen. În luna decembrie 2022, Consiliul Justiţie şi Afaceri Interne a respins aderarea României și Bulgariei.

România este parte din comunitatea europeană şi trebuie să devină parte a spaţiului Schengen, arată Declaraţia comună semnată luni, la Bruxelles, de către Marius Budăi şi ministrul muncii din Austria, Johannes Rauch.

Potrivit unei postări pe pagina sa oficială de Facebook, Marius Budăi a scris că poziţia ministrului Rauch este împărtăşită de vice-cancelarul Austriei, Werner Kogler, președintele Partidului Verzilor.

Austria şi România au o lungă istorie comună şi o cooperare strânsă economică şi culturală. Ambele ţări beneficiază de acest lucru într-o mare măsură. Am convenit că trebuie să îmbunătăţim condiţiile pentru lucrătorii români în general, dar în special pentru îngrijitorii permanenţi. Aceasta include accesul României la Schengen, care ar reduce timpul petrecut de îngrijitori la frontiere. Ar fi benefic pentru întreaga economia austriacă, nu numai al angajaţilor din sistemul de îngrijire şi sănătate.

România este parte din comunitatea europeană şi, de aceea, trebuie să devină parte din spaţiul Schengen. În Austria, mii de familii se bazează, în fiecare zi, pe sprijinul îngrijitorilor permanenţi din România şi din alte state din Europa Centrală şi de Est. Fără cei 30.000 de îngrijitori permanenţi, nu ar fi posibilă furnizarea de asistenţă de calitate persoanelor care au nevoie de asistenţă în Austria!„, scrie în Declaraţia comună semnată la Bruxelles.

În luna decembrie 2022, Consiliul Justiţie şi Afaceri Interne a respins aderarea României şi Bulgariei la spaţiul Schengen, după ce Austria și Olanda au votat împotrivă. Pentru un aviz pozitiv, este nevoie de unanimitate.

Georgiana Costea
Georgiana Costea
Licențiată în Relații Internaționale și Studii Europene, cu un masterat în același domeniu, Georgiana Costea a debutat în presă abordând politica internă și externă. Între timp, s-a concentrat pe zona economică, cu accent pe energie și IT, în cadrul revistei de business Forbes România.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare