vineri, aprilie 26, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri InterneUn tren cu 280 de persoane care circula de la Arad la...

Un tren cu 280 de persoane care circula de la Arad la București a activat Planul Roșu de Intervenție în Teleorman

280 de persoane au fost în pericol în această dimineață, când trenul InterRegio în care se aflau a frânat brusc. Pentru aproximativ două ore a fost activat Planul Roșiu de Intervenție pentru salvarea răniților, care, din fericire, nu au fost atât de numeroși pe cât s-au așteptat cei de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență.

Un tren de călători InterRegio care circula de la Arad la București a frânat puternic în acestă dimineață, în jurul orei 4, în zona localității teleormănene Măldăeni. Ce se întâmplase? Se pare că mecanicul de locomotivă a observat un  marfar încărcat cu autoturisme, deraiat chiar pe traseul său. Pentru a evita impactul, mecanicul a frânat și asta a dus la rănirea câtorva pasageri din cei aproximativ 280 câți se aflau în tren.

Pentru că nu cunoșteau gravitatea situației, cei de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Teleorman au activat Planul Roșu de Intevenție și au chemat salvatori și din județele învecinate, mai precis Dolj și Olt.

Potrivit ISU Teleorman, 50 de salvatori au ajuns la fața locului și au constatat că, din fericire, nu era vorba de foarte multe persoane rănite. În evaluarea finală a consecințelor incidentului feroviar s-a raportat că 12 persoane au avut de suferit în urma incidentului, 8 dintre ele fiind asistate medical la fața locului și refuzând transportarea la spital, iar 4 dintre ele, 2 femei și 2 bărbați, au fost transportați la Spitalul de Urgență din Alexandria și la Spitalul Caritas Roșiorii de Vede pentru a primi îngijiri medicale pentru contuziile pe care le-au avut la nivelul membrelor și capului, în urma incidentului.

Două microbuze au transportat 200 de dintre călători la Gara din Roșiorii de Vede, unde CFR a pus a dispoziție un alt tren, apoi de la locul incidentului au fost preluate și persoanele rămase. Cauzele producerii evenimentului feroviar urmează să fie stabilite de CFR Călători.

REDACTIA
REDACTIAhttps://investigatoria.ro/
Investigatoria este un site on-line de investigație, reportaje și știri cu acoperire națională, care își propune să aducă în România conceptul de “jurnalism constructiv “. Practic, el pune laolaltă problema și soluția ei, astfel încât să genereze schimbare autentică în societate. Încă de la început, publicația a abordat subiecte dificile care au avut impact nu doar la nivelul traficului, ci și la nivelul efectelor. S-au scris investigații din domeniul traficului de persoane, fraudelor din fonduri europene, spălării de bani, corupției și traficului de influență. Pe termen lung, Investigatoria își propune, așa cum susține și prin motto, să pună realitatea sub lupă și să dea un cadru inovativ de înțelegere a lumii, exact așa cum e ea: cu lumini și umbre.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare