duminică, aprilie 2, 2023

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

spot_img
AcasăȘtiri InterneGara regală din Curtea de Argeş va fi restaurată. CFR a atribuit...

Gara regală din Curtea de Argeş va fi restaurată. CFR a atribuit contractul în valoare de 8,75 milioane lei fără TVA

CFR SA anunță semnarea contractului pentru elaborarea proiectului tehnic și execuția lucrărilor de reparații și de restaurare a clădirii de călători din stația CF Curtea de Argeș, clădire aflată în stare avansată de degradare.

Asocierea SC Euras SRL – SC Arhing SRL (România) a câștigat contractul în valoare de aproximativ 8,75 milioane lei pentru elaborarea proiectului tehnic şi execuţia lucrărilor de reparaţii, reabilitare şi restaurare a clădirii de călători din Staţia CF Curtea de Argeş. Durata contractului este de 36 de luni, iar sursa de finanțare este asigurată din fonduri proprii ale CFR SA, a anunțat marți compania.

Printre obiectivele generale ale acestui contract (proiectare şi execuţie lucrări) se numără: reparaţii şi consolidarea structurii de rezistenţă, restaurare/finisaje componente artistice din lemn, piatră, ceramică, metal, înlocuirea învelitorii asterelei şi a sistemului de colectare ape, reparaţii locale şi biocidare la şarpantă şi reparaţii instalaţii electrice, termice şi sanitare.

CFR SA a lansat licitația la începutul lunii octombrie a anului trecut, subliniind importanța lucrărilor de restaurare: „Gara Regală din Curtea de Argeș, clădire arhitecturală, care îmbină elemente din trei stiluri diferite (romanic, bizantin și clasic românesc), este declarată monument istoric de importanță națională și se regăsește în Lista Monumentelor Istorice”. Termenul limită de depunere a ofertelor a fost pe 7 noiembrie 2022, iar potrivit anunțului din SEAP, au fost depuse două oferte: Stefa Steel Solutions SRL și asocierea SC Euras SRL – SC Arhing SRL.

Asocierea de firme câștigătoare este formată din SC Euras SRL (Lider), cu afaceri de 85,2 milioane de lei și un profit de 3,7 milioane de lei în 2021, și SC Arhing SRL, cu o cifră de afaceri de 631.691 de lei și un profit net de 70.899 lei în 2021.

Georgiana Costea
Georgiana Costea
Licențiată în Relații Internaționale și Studii Europene, cu un masterat în același domeniu, Georgiana Costea a debutat în presă abordând politica internă și externă. Între timp, s-a concentrat pe zona economică, cu accent pe energie și IT, în cadrul revistei de business Forbes România.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare