vineri, aprilie 19, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri InterneDupă ce și-a premiat tatăl cu peste 100.000 de euro, lui Eduard...

După ce și-a premiat tatăl cu peste 100.000 de euro, lui Eduard Novak i se cere demisia: „România nu are un ministru al Sportului, ci un șmecher

Ministrul Sportului, Eduard Novak, a fost implicat în mai multe scandaluri de-a lungul mandatului său, însă premierea propriului tată cu peste 100.000 de euro a generat, în mod cert, o nemulțumire reală cu privire la activitatea sa. Catalogat a fi un "șmecher pus pe căpătuială", lui Novak i se cere acum demisia și e chemat în parlament la audieri de către cei de la USR.

Problemele nerezolvate, dar și scandalurile publice în care a fost implicat în timpul mandatului său de până acum, au făcut ca Eduard Novak să intre pe lista miniștrilor pe care societatea civilă îi consideră nedemni de fotoliul pe care îl dețin.

Mai mult, USR l-a chemat astăzi pe Novak în Parlament pentru a răspunde acuzațiilor legate de premierile pe care le-a făcut, inclusiv premierea propriului părinte cu 112.000 de euro pentru o competiție la care se pare că nici n-a participat. În acest context, USR îi cere lui Eduard Novak să plece din funcția de ministru al Sportului, invocând „abuzurile grosolane comise pentru ca el și apropiații săi să încaseze sute de mii de euro”.

Iar reproșurile dure vin chiar din partea unor membri ai Comisiei pentru Tineret și Sport din cadrul Camerei Deputaților.

Eduard Novak a irosit 2 ani și ceva din viața sportului românesc. Absolut nimic din ce este prins în Strategia Națională pentru Sport nu se întâmplă. Doar din acest motiv Eduard Novak trebuie să plece de la conducerea Ministerului Sportului, fără să ne mai uităm la abuzurile pe care le-a comis”, susține Tudor Pop, vicepreședinte al Comisiei pentru Tinereu și Sport.

Mi-aș fi dorit să vorbim de realizările de la Ministerul Sportului, dar, din păcate, acestea sunt inexistente. Și asta pentru că România nu are un ministru al Sportului, ci un șmecher. Un șmecher care, în loc să se ocupe de dezvoltarea sportului, își îmbogățește rudele, găștile de interese și apropiații. Un șmecher care intervine în alegerile federațiilor sportive atunci când rezultatele alegerilor nu-i convin, dar nu ia măsuri atunci când au loc abuzuri în federații. Un șmecher pus pe căpătuială, care a ratat toate obiectivele anunțate la începutul mandatului și care are zero respect față de sportvi și față de România”, declară Brian Cristian, deputat USR și membru în Comisia pentru tineret și sport.

Așa cum am precizat, USR l-a chemat astăzi pe Eduard Novak în fața Parlamentului pentru a da explicații la acuzațiile care i s-au adus legate de acordarea premiilor și rentelor viagere, însă acesta nu a reușit să explice de ce și-a dat singur, ca președinte al Federației Române de ciclism, un premiu de 75.000 de euro sau de ce a inițiat o hotărâre de guvern pentru dublarea premiilor exclusiv pentru Jocurile Olimpice la care el a participat, cu ignorarea celorlalți sportivi, care nu și-au primit la timp banii pentru rezultate din 2020 și 2021.

De asemenea, el nu a explicat într-un mod argumentat cum a ajuns să-și premieze propriul tată cu peste 100.000 de euro pentru participarea la Jocurile Paralimpice de la Tokyo.

În loc să vorbim despre cum s-a dezvoltat infrastructura școlară sportivă, citim despre cum domnul Novak se antrenează în cabinetul de ministru, în timpul programului de lucru. În loc să aflăm despre cum sunt susținuți sportivii cu mare potențial, aflăm cum ministrul primește ilegal rentă viageră și își premiază tatăl cu 112.000 euro pentru o competiție la care nu a participat. În mandatul domnului Novak, singurul lucru care s-a schimbat este că sportul s-a mai prăbușit puțin, sportul de masă este inexistent, iar strategia pe termen lung e amânată în funcție de cantonamentele ministrului”, a spus deputatul USR Filip Havârneanu.

Carmen Dumitrescu
Carmen Dumitrescu
Jurnalist de investigație, cu o activitate jurnalistică bogată. Mediafax, G4Media, Europa FM, Realitatea.net sunt doar câteva dintre publicațiile cu care a colaborat de-a lungul vremii. A absolvit programul de cercetare și investigație "Edward R. Murrow" în Statele Unite ale Americii, în cadrul Poynter Institute din Florida. A fost premiată în cadrul Galei Superscrieri în anul 2019, obținând premiul din cadrul secțiunii "Presă Locală". Premiată de Ambasada SUA în cadrul evenimentului "Romanian Women of Courage" în anul 2019. Carmen este și scriitor, având până în prezent cinci romane publicate, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind cartea "Cei care nu mint".
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare