vineri, aprilie 19, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăExterneLaura Codruța Kovesi va cerceta evitarea sancțiunilor impuse Rusiei. Vlad Gheorghe: "Rămâneți...

Laura Codruța Kovesi va cerceta evitarea sancțiunilor impuse Rusiei. Vlad Gheorghe: „Rămâneți fără bani murdari!”

Europarlamentarul român Vlad Gheorghe anunță că Parlamentul European, prin Comisia de Buget, a votat opinia sa față de Directiva împotriva evitării sancțiunilor europene. Astfel, evitarea sancțiunilor impuse Rusiei vor fi cercetate de Parchetul European, condus de Laura Codruța Kovesi.

Vești proaste pentru oligarhi, dar și pentru toți cei care sunt pe lista de sancțiuni a Uniunii Europene: Parchetul European va cerceta evitarea acestor sancțiuni. Anunțul a fost făcut de Vlad Gheorghe, europarlamentarul Renew Europe care a și avut inițiativa de a se exprima în Comisia de Buget a Parlamentului European pe această temă.

Ce înseamnă asta? Ei bine, evitarea oricăror sancțiuni va constitui infracțiune și toate bunurile vizate vor fi confiscate, cercetarea va fi de competența Parchetului European condus de Laura Codruța Kovesi și aceste proceduri vor fi valabile și pentru bunurile statului rus atunci când va fi definită procedura internațională de răspundere pentru războiul împotriva Ucrainei.

Mai mult, anunță Vlad Gheorghe, sumele în legătură cu sancțiuni împotriva Rusiei vor fi folosite pentru reconstrucția Ucrainei, dar nu vor fi eliberate direct, ci pe bază de proiecte, conform procedurilor tipice fondurilor europene. Verificarea implementării se va face tot conform procedurilor europene.

Sumele rezultate din sancționarea Rusiei urmează să fie utilizate și pentru compensații acordate cetățenilor Ucrainei pentru toate pagubele suferite în urma agresiunii rusești, iar sumele care nu au legătură cu sancțiunile împotriva Rusiei vor deveni parte a bugetului UE și vor fi considerate contribuții ale țării de unde au fost confiscate.

Deci vești proaste nu numai pentru oligarhii ruși ci și pentru toți cei care sunt pe lista de sancțiuni a Uniunii Europene: rămâneți fără banii murdari!„, conchide europarlamentarul Vlad Gheorghe într-o postare publicată în social-media.

REDACTIA
REDACTIAhttps://investigatoria.ro/
Investigatoria este un site on-line de investigație, reportaje și știri cu acoperire națională, care își propune să aducă în România conceptul de “jurnalism constructiv “. Practic, el pune laolaltă problema și soluția ei, astfel încât să genereze schimbare autentică în societate. Încă de la început, publicația a abordat subiecte dificile care au avut impact nu doar la nivelul traficului, ci și la nivelul efectelor. S-au scris investigații din domeniul traficului de persoane, fraudelor din fonduri europene, spălării de bani, corupției și traficului de influență. Pe termen lung, Investigatoria își propune, așa cum susține și prin motto, să pună realitatea sub lupă și să dea un cadru inovativ de înțelegere a lumii, exact așa cum e ea: cu lumini și umbre.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare