sâmbătă, aprilie 20, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri InterneSIF Oltenia își vinde participația de 29% la Turism Felix

SIF Oltenia își vinde participația de 29% la Turism Felix

Societatea de investiţii financiare Oltenia a scos la vânzare deținerea de 29,3% din Turism Felix, societatea care administrează un complex turistic în staţiunea Băile Felix.

SIF Oltenia a anunțat marți vânzarea participației la Turism Felix, societatea care administrează un complex turistic în staţiunea Băile Felix, prin metoda „vânzării speciale la ordin” în piaţa ofertelor şi operaţiunilor speciale administrată de bursă. Valoarea se ridică la 44,56 milioane de lei.

“S.I.F Oltenia S.A. intenționează să vândă un număr de 143.752.429 acțiuni TUFE, la prețul minim de 0,310 lei/acțiune. Ordinul de vânzare este de tip AON (totul sau nimic) și este valabil începând cu data de 29.03.2023”, arată societatea la Bursa de Valori București.

Acţionarul majoritar al Turism Felix este Transilvania Investments, cu 63,76% participație în cadrul companiei. Anul trecut, Turism Felix a înregistrat venituri în valoare de 98,6 milioane de lei și un profit net de 8,6 milioane de lei.

În ultimele zile, societatea a anunțat la BVB începerea demersurilor de vânzare a participației din Relee S.A. Mediaș (din care deține 11,464%) și din ELBA S.A. Timișoara (în care deține 2,37%).

Pe 27 aprilie acționarii SIF Oltenia vor aproba schimbarea denumirii societăţii în Infinity Capital Investments, conform unui raport publicat recent la Bursa de Valori Bucureşti: “Aprobarea schimbării denumirii societăţii din «Societatea de Investiţii Financiare Oltenia S.A.» în «Infinity Capital Investments S.A.» şi aprobarea modificării corespunzătoare a art. 1 alin. (1) din Actul constitutiv al societăţii, care va avea următorul conţinut: «Denumirea societăţii este Infinity Capital Investments S.A»“, arată documentul.

Inițiativa societăţii vine după o perioadă în care alte trei SIF-uri şi-au schimbat denumirea, respectiv SIF Moldova în Evergent Investments, SIF Transilvania și-a schimbat numele cu Transilvania Investments, iar SIF Banat-Crişana aşteaptă aprobarea Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) pentru a deveni Lion Capital.

Georgiana Costea
Georgiana Costea
Licențiată în Relații Internaționale și Studii Europene, cu un masterat în același domeniu, Georgiana Costea a debutat în presă abordând politica internă și externă. Între timp, s-a concentrat pe zona economică, cu accent pe energie și IT, în cadrul revistei de business Forbes România.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare