sâmbătă, aprilie 20, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăInstantaneu PoliticComunicat de presă: Zero stații de încărcare electrice la îndemâna craiovenilor sau...

Comunicat de presă: Zero stații de încărcare electrice la îndemâna craiovenilor sau pentru tranzit sub administrația Olguței Vasilescu

Olguța Vasilescu nu a pus în funcțiune nicio stație de încărcare pentru mașini electrice dintre cele aprobate, deși Craiova este unul dintre cele mai mari orașe din România.

Craiovenii au nevoie de aceste stații în mai multe locații, la îndemână, dar și persoanele în tranzit.

„În Timișoara, primarul USR Dominic Fritz a pus în funcțiune primele 16 stații de încărcare pentru mașini electrice încă din primii doi ani de mandat, în septembrie 2022 și urmează încă 49 prin PNRR. În Vâlcea, viceprimarul  USR Andrei Gheorghiu, are actualmente 7 stații de încărcare electrice și nu mai puțin de 68 stații de implementat în viitor prin programul PNRR. Comparativ, administrația PSD condusă de primarul Olguța Vasilescu, care este deja la al doilea mandat, nu a reușit să pună în funcțiune nicio stație de încărcare pentru mașini electrice din cele 18 anunțate în acest mandat. ZERO viziune, ZERO interes pentru nevoile craiovenilor”, transmite Dan Pîrșan, membru în Biroul Local USR Craiova.

Numărul de mașini electrice este în creștere de la an la an, în timp ce infrastructura de încărcare a acestora este la nivel critic în Craiova. USR Craiova, prin consilierul local Eduard Cîrceag, a propus încă din 2021 un proiect de realizare a 9 stații de încărcare pentru mașini electrice.

Deși proiectul a fost aprobat, Olguța Vasilescu nu a fost capabilă să îl implementeze până în prezent. Au existat și fonduri europene prin PNRR (gratis) pentru realizarea stațiilor de încărcare, însă nu au fost accesate de administrație.

„Au trecut aproape 2 ani de zile de când am depus un proiect prin care Primăria trebuia să instaleze 9 stații de putere redusă în oraș, a trecut de Consiliul Local, dar degeaba, nu au făcut nimic concret cu el. Nu au avut câteva mii de euro pentru niște stații de încărcare amărâte pe care chiar și un supermarket este în stare să le instaleze. Au și vor avea în schimb milioane de euro pentru fântâni, festivaluri și târguri, atât pot”, declară Eduard Cîrceag, consilier local USR Craiova.

USR propune pentru Craiova:

–  Implementarea cât mai rapidă a proiectului USR privind realizarea stațiilor de încărcare mașini electrice și suplimentarea acestora cu unele de mare putere, pentru tranzit.

– Realizarea unui parc pentru producerea energiei electrice din surse regenerabile pentru autoconsum. Prin proiect se poate asigura energie electrică pentru consumul propriu în domeniul public, cum ar fi iluminatul public, iluminatul în incinta instituțiilor administrației locale, consumul de energie electrică în clădirile instituțiilor administrației locale: primărie, cămin cultural, creșe, grădinițe, unități învățământ, spitale, centre îngrijire bătrâni, etc.


Nota Redacției: Acesta este un comunicat de presă și reprezintă unilateral perspectiva USR Dolj.

REDACTIA
REDACTIAhttps://investigatoria.ro/
Investigatoria este un site on-line de investigație, reportaje și știri cu acoperire națională, care își propune să aducă în România conceptul de “jurnalism constructiv “. Practic, el pune laolaltă problema și soluția ei, astfel încât să genereze schimbare autentică în societate. Încă de la început, publicația a abordat subiecte dificile care au avut impact nu doar la nivelul traficului, ci și la nivelul efectelor. S-au scris investigații din domeniul traficului de persoane, fraudelor din fonduri europene, spălării de bani, corupției și traficului de influență. Pe termen lung, Investigatoria își propune, așa cum susține și prin motto, să pună realitatea sub lupă și să dea un cadru inovativ de înțelegere a lumii, exact așa cum e ea: cu lumini și umbre.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare