Craiovenii au nevoie de aceste stații în mai multe locații, la îndemână, dar și persoanele în tranzit.
„În Timișoara, primarul USR Dominic Fritz a pus în funcțiune primele 16 stații de încărcare pentru mașini electrice încă din primii doi ani de mandat, în septembrie 2022 și urmează încă 49 prin PNRR. În Vâlcea, viceprimarul USR Andrei Gheorghiu, are actualmente 7 stații de încărcare electrice și nu mai puțin de 68 stații de implementat în viitor prin programul PNRR. Comparativ, administrația PSD condusă de primarul Olguța Vasilescu, care este deja la al doilea mandat, nu a reușit să pună în funcțiune nicio stație de încărcare pentru mașini electrice din cele 18 anunțate în acest mandat. ZERO viziune, ZERO interes pentru nevoile craiovenilor”, transmite Dan Pîrșan, membru în Biroul Local USR Craiova.
Numărul de mașini electrice este în creștere de la an la an, în timp ce infrastructura de încărcare a acestora este la nivel critic în Craiova. USR Craiova, prin consilierul local Eduard Cîrceag, a propus încă din 2021 un proiect de realizare a 9 stații de încărcare pentru mașini electrice.
Deși proiectul a fost aprobat, Olguța Vasilescu nu a fost capabilă să îl implementeze până în prezent. Au existat și fonduri europene prin PNRR (gratis) pentru realizarea stațiilor de încărcare, însă nu au fost accesate de administrație.
„Au trecut aproape 2 ani de zile de când am depus un proiect prin care Primăria trebuia să instaleze 9 stații de putere redusă în oraș, a trecut de Consiliul Local, dar degeaba, nu au făcut nimic concret cu el. Nu au avut câteva mii de euro pentru niște stații de încărcare amărâte pe care chiar și un supermarket este în stare să le instaleze. Au și vor avea în schimb milioane de euro pentru fântâni, festivaluri și târguri, atât pot”, declară Eduard Cîrceag, consilier local USR Craiova.
USR propune pentru Craiova:
– Implementarea cât mai rapidă a proiectului USR privind realizarea stațiilor de încărcare mașini electrice și suplimentarea acestora cu unele de mare putere, pentru tranzit.
– Realizarea unui parc pentru producerea energiei electrice din surse regenerabile pentru autoconsum. Prin proiect se poate asigura energie electrică pentru consumul propriu în domeniul public, cum ar fi iluminatul public, iluminatul în incinta instituțiilor administrației locale, consumul de energie electrică în clădirile instituțiilor administrației locale: primărie, cămin cultural, creșe, grădinițe, unități învățământ, spitale, centre îngrijire bătrâni, etc.
Nota Redacției: Acesta este un comunicat de presă și reprezintă unilateral perspectiva USR Dolj.