sâmbătă, aprilie 20, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri InterneRomgaz a bugetat investiții de 2,3 mld. lei anul acesta. Directorul General:...

Romgaz a bugetat investiții de 2,3 mld. lei anul acesta. Directorul General: „Sub jumătate din această sumă va fi investită în proiectul Neptun Deep”

Investițiile planificate în 2023 de Romgaz, cel mai mare producător de gaz la nivel național, se împart între proiectul Neptun Deep din Marea Neagră și centrala de la Iernut, potrivit directorului general al companiei.

Răzvan Popescu, Directorul General al Societății Naţionale de Gaze Naturale Romgaz, a anunțat joi un program de investiţii în valoare de 2,3 miliarde lei pentru 2023.

În anul 2022, odată cu achiziţia perimetrului Neptun Deep, Romgaz a avut cel mai mare program de investiţii, de peste 5,6 miliarde de lei. Pregătim pentru anul 2023 un program de investiţii ambiţios, de peste 2,3 miliarde lei, din care sub jumătate din această sumă va fi investită în proiectul Neptun Deep, iar celelalte investiţii în centrala de la Iernut, cât şi în mitigarea declinului natural de producţie pe onshore„, a declarat Răzvan Popescu, în cadrul unei conferințe organizată de DC Media Group, potrivit Agerpres.

Romgaz deține 50% din proiectul de exploatare a gazelor Neptun Deep, cu rezerve de 80 de miliarde de metri cubi, potrivit informațiilor existente, în zona de mare adâncime a Mării Negre. Perimetrul se întinde pe o suprafață de aproximativ 7.500 km2 cu adâncimi ale apei care variază între 100 și 1.700 metri. Romgaz a preluat participația de la americanii de la ExxonMobil, iar acum activează în proiect alături de OMV Petrom, operatorul proiectului.

În ceea ce privește centrala de la Iernut, de 430 MW, Romgaz a aprobat recent încheierea contractului de achiziţie pentru „finalizarea lucrărilor şi punerea în funcţiune a obiectivului de investiţii: dezvoltarea CTE Iernut prin construcţia unei centrale termoelectrice noi cu ciclu combinat cu turbine pe gaz” cu grupul spaniol Duro Felguera.

Directorul General al Romgaz a adăugat: „Aceste investiţii sunt asumate, sunt antamate şi prin programul de dezvoltare al perimetrului Caragele pentru anul 2023 şi 2025, unde avem pregătite şi în plan nouă sonde, şase cu siguranţă şi trei care vor depinde de rezultatele celor şase. A fost făcută o evaluare a resurselor şi rezervelor pe care le avem disponibile spre exploatare în perioada următoare şi încercăm să mitigăm toate riscurile pe care le-am avut, pe problemele care există, din supply chain, din creşterile de preţuri, din inflaţia ridicată cu care toţi operatorii economici se confruntă în acest moment„.

Georgiana Costea
Georgiana Costea
Licențiată în Relații Internaționale și Studii Europene, cu un masterat în același domeniu, Georgiana Costea a debutat în presă abordând politica internă și externă. Între timp, s-a concentrat pe zona economică, cu accent pe energie și IT, în cadrul revistei de business Forbes România.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare