joi, aprilie 25, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri Interne"Părintele OUG 13", Florin Iordache, recompensat cu încă cinci ani la conducerea...

„Părintele OUG 13”, Florin Iordache, recompensat cu încă cinci ani la conducerea Consiliului Legislativ

Încă cinci ani la conducerea Consiliului Legislativ îl așteaptă pe fostul ministru al Justiției până în februarie 2017, Florin Iordache, cunoscut și sub porecla de „altă întrebare”. Totul, după ce în Comisia Juridică a Camerei Deputaților s-a votat acest aspect, singura opoziție venind din partea USR. În poziția menționată, Iordache, părintele OUG 13, are rang de ministru.

Florin Iordache a devenit președinte al Consiliului Legislativ în luna noiembrie a anului 2020. Fostul inginer al Fabricii de Mobilă din Caracal, transformat de PSD în ministru al Justiției, a reușit cumva să-și mențină rangul de ministru, deși parlamentul l-ar fi putut revoca fără probleme în acești ani.

Pentru cei care nu știu, Consiliul Legislativ și-a început activitatea la 1 aprilie 1996, ca organ consultativ de specialitate al Parlamentului, înfiinţat în temeiul art. 79 al Constituţiei din 1991 şi având ca principale atribuţii avizarea proiectelor de acte normative şi ţinerea evidenţei oficiale a legislaţiei României.

De-a lungul vremii, unii s-au întrebat de ce revocarea lui Iordache nu s-a produs niciodată, deși era posibilă, însă în zilele noastre lucrurile par mult mai clare. În Comisia Juridică a Camerei Deputaților, PSD, PNL și UDMR au votat pentru menținerea acestuia în poziția de președinte al Consiliului legislativ, consfințind un lucru pe care mulți îl bănuiau.

Oamenii care au venit cu OUG 13 sunt și azi în funcții. Mai mult, sunt recompensați în fiecare zi. Florin Iordache a ajuns la Consiliul Legislativ, iar acum i s-a prelungit mandatul încă 5 ani sigur, cu posibilitatea unor alți 5 ani. Sorin Grindeanu este ministrul Transporturilor, unul din liderii PSD. Ne arată în fiecare zi dispreț. Ne spun în fiecare zi că protestele a sute de mii de români nu au contat. Ne sfidează zilnic. Dar vine și ziua decontului, în 2024. USR îl va revoca pe Florin Iordache de la Consiliul Legislativ imediat ce vom avea majoritate”, a anunțat astăzi Silviu Dehelean, deputat USR și membru în Comisia juridică a Camerei Deputaților.

Garanția rămânerii în funcția de președinte al CL a fost introdusă pentru Florin Iordache într-un proiect PSD (https://cdep.ro/pls/proiecte/upl_pck2015.proiect?cam=2&idp=20626), care a primit raport favorabil în ședința de luni seara a Comisiei juridice din Camera Deputaților.

USR a propus ca mandatele în curs ale președintelui Consiliului Legislativ și președinților de secție să înceteze în termen de 2 ani de la intrarea în vigoare a legii, fără posibilitatea reînnoirii, în condițiile în care actuala conducere a CL a fost instaurată de PSD-PNL-UDMR în urmă cu aproape 3 ani. Amendamentul USR a fost respins prin votul majorității PSD-PNL-UDMR din Comisia juridică.

Prin urmare, mandatul lui Florin Iordache și mandatele actualilor președinți de secție vor înceta la 5 ani după ce legea intră în vigoare. În plus, există posibilitatea reînnoirii mandatelor, ceea ce înseamnă că părintele OUG 13 are șanse sporite să rămână la șefia Consiliului Legislativ în următorii 10 ani, susține USR printr-un comunicat de presă.

Carmen Dumitrescu
Carmen Dumitrescu
Jurnalist de investigație, cu o activitate jurnalistică bogată. Mediafax, G4Media, Europa FM, Realitatea.net sunt doar câteva dintre publicațiile cu care a colaborat de-a lungul vremii. A absolvit programul de cercetare și investigație "Edward R. Murrow" în Statele Unite ale Americii, în cadrul Poynter Institute din Florida. A fost premiată în cadrul Galei Superscrieri în anul 2019, obținând premiul din cadrul secțiunii "Presă Locală". Premiată de Ambasada SUA în cadrul evenimentului "Romanian Women of Courage" în anul 2019. Carmen este și scriitor, având până în prezent cinci romane publicate, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind cartea "Cei care nu mint".
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare