vineri, iunie 14, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăInstantaneu PoliticSesizare disciplinară pentru sancționarea Laurei Vicol. USR cere și demisia ei de...

Sesizare disciplinară pentru sancționarea Laurei Vicol. USR cere și demisia ei de la șefia Comisiei Juridice

Nu e prima dată când Laura Vicol se remarcă în spațiul public prin acțiuni cel puțin discutabile, însă votul ei pentru un amendament care ar fi putut să ducă la eliminarea unor mijloace de probă în dosarul propriului ei partener de viață a generat vâlvă în cursul zilei de ieri. Astăzi s-a depus o sesizare disciplinară pentru sancționarea sa și s-a cerut public demiterea ei de la ședia Comisei Juridice din Camera Deputaților.

Sesizarea a fost depusă de USR și este fundamentată prin faptul că aceasta ar fi abuzat în mod repetat de funcția ei,dar și de votul dat în beneficiul propriului soț la dezbaterea proiectelor de modificare a Codurilor penale. În același timp, USR cere lui Marcel Ciolacu ca, în calitatea lui de președinte al Camerei Deputaților și al PSD, să o înlocuiască pe Laura Vicol de la conducerea comisiei.

USR a depus sesizarea disciplinară din cauza modului execrabil în care Laura Vicol-Ciorbă a condus ședința de marți a Comisiei juridice, cu încălcarea Regulamentului. Totodată, ea a ignorat Codul de conduită al parlamentarului și a votat un amendament care ar fi putut duce la scoaterea unor mijloace de probă din dosarul soțului său, inculpat pentru evaziune fiscală. Îi cerem lui Marcel Ciolacu demiterea ei și numirea unei alte persoane la șefia Comisiei juridice, pentru că este nevoie de o persoană cu probitate morală și un caracter care să nu lase loc de dubiu asupra actelor care trec de această comisie, una dintre cele mai importante din Parlamentul României, care se pronunță pe aproape toate proiectele de lege”, declară Ionuț Moșteanu, liderul grupului USR din Camera Deputaților și purtătorul de cuvânt al USR.

În sesizarea disciplinară depusă împotriva Laurei Vicol-Ciorbă, USR acuză nerespectarea de către aceasta a prevederilor Regulamentului Camerei Deputaților și încălcarea obligației prevăzute de Codul de conduită al deputaților și senatorilor de a face cunoscut orice interes care ar putea influența acțiunile sale publice.

În ședința de marți a Comisiei juridice, deputata PSD Laura Vicol-Ciorbă a votat amendamente care îl favorizau în mod direct pe soțul său, Vladimir Răzvan Ciorbă, în procesul în care acesta este trimis în judecată pentru fapte de evaziune fiscală și pentru infracțiunea de constituire a unui grup infracţional organizat (a se vedea dosarul 18266/3/2015* de la Tribunalul București, cu termen de judecată în 3 iunie 2023).

Laura Vicol-Ciorbă a refuzat să facă cunoscut interesul personal în cauză chiar și după ce i s-a atras atenția de către deputatul USR Victor Ilie, cu privire la prevederile Codului de conduită.

Tot în ședința Comisiei juridice din data de 4 aprilie, după mai mult de două ore de dezbateri și supunerea la vot a numeroase amendamente – unele fiind admise, altele respinse -, Laura Vicol-Ciorbă a anunțat că a primit un telefon în urma căruia supune la vot varianta proiectelor de lege în forma în care acestea fuseseră supuse dezbaterii primei camere – Senatul. Or, potrivit Regulamentului propriu, Camera Deputaților trebuie să dezbată forma adoptată de Senat, în cazul de față mult diferită de forma inițială a proiectelor de lege.

Mai mult, în raportul întocmit de Comisia juridică sub conducerea Laurei Vicol nu au fost cuprinse amendamentele propuse de coaliția PSD-PNL-UDMR, admise de Comisie până atunci, iar apoi, în urma unei „proceduri” neregulamentare și fără precedent, au fost făcute uitate, neregăsindu-se nici în anexa cu amendamente admise, nici în aceea cu amendamente respinse, după cum susține USR într-un comunicat de presă.

REDACTIA
REDACTIAhttps://investigatoria.ro/
Investigatoria este un site on-line de investigație, reportaje și știri cu acoperire națională, care își propune să aducă în România conceptul de “jurnalism constructiv “. Practic, el pune laolaltă problema și soluția ei, astfel încât să genereze schimbare autentică în societate. Încă de la început, publicația a abordat subiecte dificile care au avut impact nu doar la nivelul traficului, ci și la nivelul efectelor. S-au scris investigații din domeniul traficului de persoane, fraudelor din fonduri europene, spălării de bani, corupției și traficului de influență. Pe termen lung, Investigatoria își propune, așa cum susține și prin motto, să pună realitatea sub lupă și să dea un cadru inovativ de înțelegere a lumii, exact așa cum e ea: cu lumini și umbre.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare