sâmbătă, aprilie 27, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri InterneO instanță din Cluj admite că PNL a distribuit pliante false în...

O instanță din Cluj admite că PNL a distribuit pliante false în campania electorală

O instanță din Cluj a dat câștig de cauză celor de la USR, care au acuzat o parte a membrilor PNL Cluj că ar fi distribuit pliante false în campania pentru alegerile europarlamentare din 2019. Instanța a constatat încălcarea de către PNL Cluj a dreptului la imagine şi prestigiu prin utilizarea semnului electoral al Alianţei 2020 USR PLUS pe fluturaşii distribuiți.

Decizia instanței, comunicată public, arată că membrii PNL surprinși că distribuiau pliantele false vor plăti daune morale și cheltuieli de judecată și sunt obligați să prezinte scuze publice printr-un comunicat de presă și să publice verdictul într-un cotidian de răspândire naţională.

În urma acestei decizii judecătorești, USR cere demisia de onoare a președintelui PNL Cluj, Daniel Buda, care este încă în funcție, precum și excluderea din PNL a celor surprinși în fapt: consilierul județean PNL Cristian Ciuta și Alexandru Piticar, angajat al primăriei Cluj-Napoca.

Așteptăm ca PNL Cluj să ia foarte în serios faptul ca o instanță de judecată din Cluj a confirmat faptul că PNL a efectuat acte nelegale, că PNL încalcă legea. Ca atare, demisia președintelui PNL Cluj, Daniel Buda și excluderea reală a lui Alexandru Piticar și Cristian Ciuta sunt un minim pe care partidul ar trebui să îl facă în acest moment dacă dorește să își mai spele imaginea în fața clujenilor”, au transmis reprezentanții USR Cluj.

Acum 4 ani, Cristian Ciuta, liderul Tineretului Național Liberal Cluj și un alt membru PNL, Alexandru Piticar, au fost surprinși în timp ce distribuiau pliante false cu însemnele Alianței USR PLUS în timpul orelor de serviciu. Cristian Ciuta era angajat la Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Nord-Vest, iar Alexandru Piticar lucra la una din bazele sportive deținute de Primăria Cluj-Napoca.

După descoperirea cazului, liderii PNL Cluj au declarat că responsabilii au fost sancționați cu excluderea din partid. Cei doi nu doar că nu au fost excluși din PNL, dar au fost chiar promovați: Alexandru Piticar e în prezent referent în Primăria Cluj-Napoca, iar Cristian Ciută este consilier județean PNL.

REDACTIA
REDACTIAhttps://investigatoria.ro/
Investigatoria este un site on-line de investigație, reportaje și știri cu acoperire națională, care își propune să aducă în România conceptul de “jurnalism constructiv “. Practic, el pune laolaltă problema și soluția ei, astfel încât să genereze schimbare autentică în societate. Încă de la început, publicația a abordat subiecte dificile care au avut impact nu doar la nivelul traficului, ci și la nivelul efectelor. S-au scris investigații din domeniul traficului de persoane, fraudelor din fonduri europene, spălării de bani, corupției și traficului de influență. Pe termen lung, Investigatoria își propune, așa cum susține și prin motto, să pună realitatea sub lupă și să dea un cadru inovativ de înțelegere a lumii, exact așa cum e ea: cu lumini și umbre.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare