vineri, martie 29, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri InterneCristi Danileț revine în magistratură: "Mulțumesc colegilor judecători și procurori care m-au...

Cristi Danileț revine în magistratură: „Mulțumesc colegilor judecători și procurori care m-au susținut financiar în această perioadă cruntă pentru mine!”

Judecătorul Cristi Danileț a fost sancționat de Consiliul Superior al Magistraturii de trei ori, de fiecare dată cu excluderea din magistratură. Acesta a contestat în instanță sancțiunile și, după ce a câștigat procesul privitor la postarea unor filmulețe pe Tik-Tok și un al doilea proces, legat de apartenența sa la niște ONG-uri care se ocupă cu educația tinerilor, catalogate drept "formațiuni politice", iată că acum Danileț a câștigat toate bătăliile și se poate întoarce la muncă.

În toată această perioadă, din decembrie 2021, de la prima excludere din magistratură, judecătorul a trăit, așa cum a mărturisit public și pentru INVESTIGATORIA, dintr-o chetă a colegilor săi judecători și procurori.

Între timp, trăiesc în baza unui venit lunar făcut prin cheta judecătorilor și procurorilor din România. Lunar, sunt câteva zeci de judecători care adună o sumă și mi-o trimit în cont, ca să am din ce supraviețui. Unde mai pui că am și un copil student în întreținere și o mamă în întreținerea mea legală. Ce să zic? Suntem într-o situația kafkiană de-a dreptul: cu legea în față tu le spui lor ceva, iar ei la vot spun că nu e așa.„, ne spunea judecătorul după cea de-a doua excludere a sa din magistratură.

Acum, însă, Danileț a câștigat toate procesele cu CSM și se poate întoarce la locul de muncă, în urma unei decizii definitive a Înaltei Curți de Casație și Justiție. În acest proces, judecătorul a fost reprezentat de avocata Nicoleta Popescu. La finalul acestui război dificil și evident nedrept, judecătorul le mulțumește colegilor săi care i-au asigurat un venit constant în această perioadă și celor care l-au susținut moral.

Mulțumesc colegilor judecători și procurori care m-au susținut financiar în această perioadă cruntă pentru mine! Mulțumesc prietenilor din mediul fizic și urmăritorilor din online care mi-au fost alături cu ieșiri publice și cu suport moral – a contat enorm!” – a scris Cristi Danileț pe Facebook, după ce a aflat decizia instanței supreme, care a constatat că judecătorul nu merita excluderea din magistratură, ci o reducere de salariu.

Carmen Dumitrescu
Carmen Dumitrescu
Jurnalist de investigație, cu o activitate jurnalistică bogată. Mediafax, G4Media, Europa FM, Realitatea.net sunt doar câteva dintre publicațiile cu care a colaborat de-a lungul vremii. A absolvit programul de cercetare și investigație "Edward R. Murrow" în Statele Unite ale Americii, în cadrul Poynter Institute din Florida. A fost premiată în cadrul Galei Superscrieri în anul 2019, obținând premiul din cadrul secțiunii "Presă Locală". Premiată de Ambasada SUA în cadrul evenimentului "Romanian Women of Courage" în anul 2019. Carmen este și scriitor, având până în prezent cinci romane publicate, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind cartea "Cei care nu mint".
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare