vineri, aprilie 26, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăExterneDupă ce cartea Solenoid a fost premiată de juriul Los Angeles Times...

După ce cartea Solenoid a fost premiată de juriul Los Angeles Times Book Prize, aceasta a fost convertită și în variantă audio în limba engleză

Scriitorul român Mircea Cărtărescu bifează succese internaționale tot mai dese. După ce în noiembrie anul trecut acesta câștiga Premiul FIL al Târgului de Carte din Guadalajara, acum două zile, cartea Solenoid obținea unul dintre cele mai importante premii din Statele Unite ale Americii: Los Angeles Times Book Prize. Mai mult, scriitorul a avut parte și de un veritabil turneu în SUA, la finalul căruia varianta americană a cărții Solenoid a devenit un audiobook cu o durată de... 34 de ore.

După cum știm, Mircea Cărtărescu este scriitorul român care a reușit să puncteze niște mari succese editoriale în ultimii ani, iar premiile internaționale importante pe care le obține sunt dovada vie a calității scriiturii sale.

N-au trecut decât câteva luni de când acesta era premiat cu Premiul de Literatură în Limbi Romanice în cadrul Târgului Internațional de Carte de la Guadalajara. Este vorba despre al doilea Târg de Carte ca mărime din lume, după cel de la Frankfurt și cel mai mare din întreaga lume hispanică, având aproximativ un milion de vizitatori în fiecare an.

Acum câteva zile, juriul Los Angeles Times Book Prize i-a oferit scriitorului pentru cartea Solenoid premiul anual, referindu-se la carte ca la o „capodoperă”.

În tot acest timp, Mircea Cărtărescu a avut parte și de un veritabil turneu american coast-to-coast – San Francisco, Seattle, Dallas, Houston, New York – unde s-a întâlnit cu cititorii săi și unde a putut vorbi cu ei despre literatură și despre felul în care s-au născut cărțile sale.

Întâlnirile cu publicul au fost extrem de reușite, de vreme ce cărțile s-au epuizat rapid, iar sălile au fost pline.

Acum, după câștigarea prestigiosului premiu Los Angeles Times Book Prize, cartea Solenoid a fost convertită și în format de audiobook, care are o durată de 34 de ore. Anunțând acest fapt, chiar și scriitorul însuși punctează amuzat pe Facebook faptul că n-a fost un demers deloc ușor, mai ales pentru actorul care a citit-o: „Bietul actor care-a citit 34 de ore!

Carmen Dumitrescu
Carmen Dumitrescu
Jurnalist de investigație, cu o activitate jurnalistică bogată. Mediafax, G4Media, Europa FM, Realitatea.net sunt doar câteva dintre publicațiile cu care a colaborat de-a lungul vremii. A absolvit programul de cercetare și investigație "Edward R. Murrow" în Statele Unite ale Americii, în cadrul Poynter Institute din Florida. A fost premiată în cadrul Galei Superscrieri în anul 2019, obținând premiul din cadrul secțiunii "Presă Locală". Premiată de Ambasada SUA în cadrul evenimentului "Romanian Women of Courage" în anul 2019. Carmen este și scriitor, având până în prezent cinci romane publicate, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind cartea "Cei care nu mint".
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare