duminică, decembrie 3, 2023

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăInstantaneu PoliticMăriri ilegale de salarii în Primăria Scăești din Dolj. Numeroase ilegalități descoperite...

Măriri ilegale de salarii în Primăria Scăești din Dolj. Numeroase ilegalități descoperite de Curtea de Conturi în curtea administrativă a PSD

Salarii majorate peste limita legală, achiziții de IPhone-uri, tablete și laptopuri, cadouri pentru salariații instituției - aceastea sunt doar câteva dintre neregulile identificate de Curtea de Conturi după un control la primăria Scăești din județul Dolj. Totul se întâmplă în administrație PSD, unde primarul și viceprimarul și-au majorat ilegal salariile cu câteva zeci de mii de lei.

În urma verificărilor efectuate de Curtea de Conturi la primăria comunei Scăești din județul Dolj, s-a constatat că primarul Mihaela Mateescu (PSD) și viceprimarul Rotocol Dragoș Claudiu (ALDE) și-au majorat ilegal salariile în anul 2021, suma totală primită în plus de cei doi fiind de 19.321 lei.

Acestea sunt doar câteva dintre ilegalitățile descoperite de Curtea de Conturi, așa cum arată raportul din 19.01.2023. (https://emol.ro/scaesti-dj/alte-documente-category/alte-documente-care-fac-obiectul-aducerii-la-cunostinta/32?sort=date&dir=DESC&page=1 )

”Gogomănia descoperită de Curtea de Conturi arată cum primarul și viceprimarul comunei și-au dat de la sine putere măriri de salarii, peste cadrul legal. Astfel, în 2021, cei doi aleși locali au primit din banii locuitorilor sume considerabile, bani pe care cei doi, acum, trebuie să îi restituie.”, declară Dorinel Constantin, președintele USR Scăești.

Pe lângă aceste măriri de salarii proprii, raportul arătă că anumiți angajați ai primăriei au avut, de asemenea, venituri salariale ilegale, în valoare de 51.276 lei. Astfel, valoarea totală a prejudiciului în Primăria Scăești, doar pe salarii, este de peste 70.000 lei. Aceste acțiuni sunt o încălcare gravă a legii și reprezintă un abuz în dauna cetățenilor.

Activitatea primăriei condusă de primarul PSD prezintă și alte ilegalități, precum:

– 4.272.326,25 lei – plăți nelegale pentru lucrări care nu s-au făcut la rețeaua de canalizare și de apă potabilă din comună

– 7.763,32 lei – plăți nelegale pentru pachete cadou salariați primărie

Risipa din banii publici a guvernanților puterii continuă. Acest lucru îl confirmă și Curtea de Conturi în verificările făcute la primăria Scăești din județul Dolj

USR Dolj solicită demisia primarului și viceprimarului, mai ales că ei reprezintă ”conducerea” primăriei care ar trebui să recupereze prejudiciul și depunerea tuturor diligențelor pentru recuperarea banilor dați ilegal. Aceste acțiuni ale primarului și viceprimarului comunei Scăești din județul Dolj sunt inacceptabile, iar măsurile luate trebuie să fie în conformitate cu legile în vigoare.

REDACTIA
REDACTIAhttps://investigatoria.ro/
Investigatoria este un site on-line de investigație, reportaje și știri cu acoperire națională, care își propune să aducă în România conceptul de “jurnalism constructiv “. Practic, el pune laolaltă problema și soluția ei, astfel încât să genereze schimbare autentică în societate. Încă de la început, publicația a abordat subiecte dificile care au avut impact nu doar la nivelul traficului, ci și la nivelul efectelor. S-au scris investigații din domeniul traficului de persoane, fraudelor din fonduri europene, spălării de bani, corupției și traficului de influență. Pe termen lung, Investigatoria își propune, așa cum susține și prin motto, să pună realitatea sub lupă și să dea un cadru inovativ de înțelegere a lumii, exact așa cum e ea: cu lumini și umbre.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare