marți, aprilie 23, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri InterneTraficul de mărfuri în Portul Constanța a crescut cu 10% în T1

Traficul de mărfuri în Portul Constanța a crescut cu 10% în T1

În primul trimestru al anului, traficul total de mărfuri din Portul Constanța a depășit 19 milioane de tone, în creștere cu 10% față de aceeași perioadă a anului trecut.

Un an cu performanțe record pentru portul Constanța„, a transmis marți Compania Națională Administrația Porturilor Maritime – în primul trimestru al anului 2023, traficul total de mărfuri s-a ridicat la 19 milioane tone, comparativ cu cele 17,44 milioane tone în primul trimestru al anului 2022.

Din traficul total, traficul maritim a fost de 14,5 milioane tone, iar cel fluvial de 4,6 milioane tone. 

Compania a înregistrat creșteri de trafic pentru grupele de mărfuri: semințe uleioase, fructe oleaginoase, petrol brut, produse petroliere, îngrășăminte, minereuri și alte articole. Traficul de cereale a totalizat 6,6 milioane tone, comparativ cu primul trimestru al anului 2022, creșterea fiind de 13%. 

„O creștere semnificativă se înregistrează și în cazul containerelor, de la 1,67 milioane tone mărfuri în trimestrul 1 al anului 2022, la 2,24 milioane tone în perioada similară a acestui an, creșterea fiind de 34%. Aceeași situație se regăsește și în numărul de TEU-uri, respectiv 170.400 TEU în trimestrul 1 – 2022, comparativ cu 199.000 TEU, trimestrul 1 – 2023, mai mult cu 16,8%“ a declarat Florin Vizan, directorul general al CN Administrația Porturilor Maritime SA Constanța.

În schimb, au fost înregistrate scăderi de trafic la următoarele grupe de mărfuri: combustibili minerali solizi, minereuri și deșeuri neferoase, produse metalice, ciment, var nestins, materiale prefabricate pentru construcții, minerale brute sau prelucrate, produse chimice.

La nivelul anului trecut, traficul total de mărfuri în porturile maritime românești a înregistrat 75,55 milioane tone, în creștere cu 12% față de 2021, „cel mai mare trafic de mărfuri din istoria porturilor maritime românești și menținându-se, astfel, trendul ascendent din ultimii ani”.

Georgiana Costea
Georgiana Costea
Licențiată în Relații Internaționale și Studii Europene, cu un masterat în același domeniu, Georgiana Costea a debutat în presă abordând politica internă și externă. Între timp, s-a concentrat pe zona economică, cu accent pe energie și IT, în cadrul revistei de business Forbes România.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare