joi, martie 28, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri InterneInițiativa prin care se corecta legea avertizorului de integritate a fost respinsă...

Inițiativa prin care se corecta legea avertizorului de integritate a fost respinsă în Senat

În forma actuală, legea avertizorului de integritate nu îndeplinește toate cerințele din Directiva Europeană, astfel că erau necesare anumite corecții. Ele au fost aduse de către deputatul Stelian Ion printr-o inițiativă legislativă, care a fost, însă, respinsă cu 64 de voturi.

Coaliția PSD-PNL-UDMR a respins ieri, în Senat, inițiativa legislativă a deputatului USR Stelian Ion, prin care se corectează Legea avertizorului de integritate, astfel încât aceasta să îndeplinească toate cerințele din Directiva europeană, fără a sabota protejarea deplină a persoanelor care fac publice încălcări ale legilor în instituții.

Inițiativa legislativă USR a fost respinsă cu 64 voturi PENTRU raportul de respingere, 16 senatori au votat împotriva raportului de respingere, iar nouă senatori s-au abținut.

Deputatul USR Stelian Ion, fost ministru al Justiției, spune că, după ce Parlamentul a votat deja trei variante ale legii avertizorilor de integritate propuse de Predoiu și Coaliția PSD-PNL-UDMR, tot mai este nevoie de îmbunătățirea legii. Dar coaliția de guvernare se opune cu toate forțele unei legi bune, pentru că nu vrea să existe instrumente eficiente de combatere a corupției.

Inițiativa legislativă a deputatului Stelian Ion are ca obiect reglementarea cadrului general în materia protecției persoanelor care raportează încălcări ale legii, care s-au produs sau care sunt susceptibile să se producă în cadrul autorităților, instituțiilor publice, altor persoane juridice de drept public, precum și în cadrul persoanelor juridice de drept privat, în vederea transpunerii Directivei (UE) 2019/1937 a Parlamentului European și a Consiliului din 23 octombrie 2019 privind protecția persoanelor care raportează încălcări ale dreptului Uniunii, publicată în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, seria L, nr. 305 din 26 noiembrie 2019.

Senatul este prima cameră sesizată, inițiativa urmând să intre la dezbatere și vot final la Camera Deputaților, care este for decizional.

REDACTIA
REDACTIAhttps://investigatoria.ro/
Investigatoria este un site on-line de investigație, reportaje și știri cu acoperire națională, care își propune să aducă în România conceptul de “jurnalism constructiv “. Practic, el pune laolaltă problema și soluția ei, astfel încât să genereze schimbare autentică în societate. Încă de la început, publicația a abordat subiecte dificile care au avut impact nu doar la nivelul traficului, ci și la nivelul efectelor. S-au scris investigații din domeniul traficului de persoane, fraudelor din fonduri europene, spălării de bani, corupției și traficului de influență. Pe termen lung, Investigatoria își propune, așa cum susține și prin motto, să pună realitatea sub lupă și să dea un cadru inovativ de înțelegere a lumii, exact așa cum e ea: cu lumini și umbre.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare