marți, martie 19, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăInstantaneu PoliticEuroparlamentarul Vlad Gheorghe propune despăgubiri financiare pentru Austria după votul privind aderarea...

Europarlamentarul Vlad Gheorghe propune despăgubiri financiare pentru Austria după votul privind aderarea țării noastre la Schengen

Plecând de la ideea că trebuie să existe o responsabilitate a exercitării drepturilor în cadrul Uniunii Europene, europarlamentarul Vlad Gheorghe anunță că a depus o serie de amendamente prin care România ar trebui să primească inclusiv despăgubiri de ordin financiar pentru că a fost ținută nejustificat la porțile Europei. Estimarea acestor despăgubiri nu este deloc nesemnificativă, fiind puse în discuție pierderile calculate de guvernanții români anual, adică între 10 și 25 de miliarde euro.

În amendamentele depuse, Vlad Gheorghe, europarlamentar al grupului Renew Europe, a solicitat ca valoarea compensațiilor financiare pretinse pentru România să se calculeze din luna iunie a anului 2011, de când România a fost declarată pregătită să adere la spațiul liber de circulație european.

Pierderile României în urma deciziei Austriei ar fi fost estimate de ministrul român al Economiei la 10 miliarde de euro și de ministrul de Interne de 25 de miliarde de euro anual. În jurul acestor sume sunt estimate despăgubirile pe care europarlamentarul Vlad Gheorghe le solicită Austriei pentru o decizie injustă la adresa statului român.

Am depus o serie de amendamente prin care solicităm inclusiv compensații financiare celor care ne țin nejustificat la poarte Europei. Am solicitat în cuprinsul acestor amendament ca toate compensațiile financiare să fie calculate din iunie 2011, de când România a fost declarată pregătită conform criteriilor Schengen să adere la spațiul liber de circulație european.” – a scris europarlamentarul Vlad Gheorghe pe pagina sa de Facebook.

În consecință, europarlamentarul se referă la calcule amețitoare și la pierderi semnificative pe care statul român ar trebui să le recupereze de la cei care îl țin nejustificat la porțile Europei.

„Austria vrea să se joace cu drepturile noastre pentru că are Nehammer campanie electorală, îl doare migrația pe Karner sau pur și simplu au avut o zi proastă? Foarte bine, dar în lumea adulților orice decizie are consecințe. Rezoluția pe care o vom vota în plenul Parlamentului European va menționa toate aceste consecințe, ca să ne asigurăm că la următorul vot pentru Schengen TOATE statele membre, inclusiv Austria vor lua decizii respectând Tratatele și implicit drepturile românilor.

România pierde enorm cât timp peste tot în Europa unită românii stau la cozi în aeroporturi, cât încă avem controale la frontieră. Nu vorbim doar despre timpul și nervii românilor, ci despre bani, mulți, mulți bani – miliarde de euro anual. Și cum România este deja pregătită și îndeplinește criteriile de intrare în Schengen încă din 2011, calculele sunt amețitoare.

Nu ne așteptăm la guvernul PSD, PNL și UDMR să facă aceste calcule, că au dovedit că nu pot: în decembrie 2022 ministrul de interne Bode zicea că pierdem 25 de miliarde de euro anual, iar ministrul economiei Spătaru zicea că pierdem 10 miliarde de euro. Nu-i nicio problemă, până se hotărăște guvernul Ciucă-Ciolacu-Kelemen, le facem noi treaba aici la Bruxelles și la Strasbourg, cum am făcut și până acum.” – a mai punctat acesta.

REDACTIA
REDACTIAhttps://investigatoria.ro/
Investigatoria este un site on-line de investigație, reportaje și știri cu acoperire națională, care își propune să aducă în România conceptul de “jurnalism constructiv “. Practic, el pune laolaltă problema și soluția ei, astfel încât să genereze schimbare autentică în societate. Încă de la început, publicația a abordat subiecte dificile care au avut impact nu doar la nivelul traficului, ci și la nivelul efectelor. S-au scris investigații din domeniul traficului de persoane, fraudelor din fonduri europene, spălării de bani, corupției și traficului de influență. Pe termen lung, Investigatoria își propune, așa cum susține și prin motto, să pună realitatea sub lupă și să dea un cadru inovativ de înțelegere a lumii, exact așa cum e ea: cu lumini și umbre.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare