marți, aprilie 16, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri InternePrimăria Brașov investește aproape 30 mil. lei pentru realizarea unui sistem centralizat...

Primăria Brașov investește aproape 30 mil. lei pentru realizarea unui sistem centralizat de monitorizare şi control al traficului 

De la aproape trei de ani la semnarea contractului de finanțare, Primăria Brașov anunță achiziţia serviciilor de proiectare şi execuţia lucrărilor pentru „Sistemul centralizat de monitorizare şi control al traficului” în municipiu.

Proiectul privind realizarea Sistemului Centralizat de Monitorizare și Control al Traficului, finanțat din fonduri europene în cadrul Programului Operaţional Regional, are o valoare de aproximativ 30 de milioane de lei. Valoarea nerambursabilă a cheltuielilor eligibile este de 98%, iar durata de implementare a proiectului este de 12 luni.

În cadrul proiectul se va realiza un sistem de prioritizare a traficului cu o componentă dedicată transportului public, dispecerat de monitorizare, semaforizarea a 35 de treceri de pietoni și 3 intersecții, modernizarea semaforizării pentru 44 de intersecții, instalarea a 140 de camere video și a 249 de senzori video.

Contractul, semnat la aproape trei ani de la semnarea finanţării şi la un an de la lansarea primei licitaţii pentru desemnarea proiectantului, a fost încheiat cu asocierea Flash Lighting Services (lider) și Urban Scope. 

„Astăzi am semnat contractul pentru implementarea proiectului de realizare a unui sistem de monitorizare și control al traficului. Acest proiect reprezintă axa principală pentru o mai bună, mai eficientă gestionare a traficului din oraș și pentru creșterea siguranței pe drumurile publice. Punem accent pe transportul în comun, pe creșterea siguranței pietonilor, a bicicliștilor, dar și a șoferilor. Acest proiect include un sistem de prioritizare a traficului, pentru a reduce blocajele, dar și măsuri de creștere a siguranței pietonilor”, a declarat primarul Allen Coliban. 

Potrivit G4media, contractul de finanțare a fost semnat în 2020, cu termen final de implementare 31 decembrie 2023.

Georgiana Costea
Georgiana Costea
Licențiată în Relații Internaționale și Studii Europene, cu un masterat în același domeniu, Georgiana Costea a debutat în presă abordând politica internă și externă. Între timp, s-a concentrat pe zona economică, cu accent pe energie și IT, în cadrul revistei de business Forbes România.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare