marți, aprilie 23, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri InterneDepogaz Ploiești obține un grant de 38 mil. euro pentru modernizarea Depozitul...

Depogaz Ploiești obține un grant de 38 mil. euro pentru modernizarea Depozitul de la Bilciurești

Principalul operator de înmagazinare subterană a gazelor naturale din România Depogaz a semnat un acord cu Agenția Executivă Europeană pentru Climă, Infrastructură și Mediu pentru un împrumut nerambursabil destinat creșterii capacității de extracție zilnică a gazelor din depozitul Bilciurești.

Depogaz Ploiești a semnat miercuri acordul de grant, în valoare totală de 37.962.111 euro, cu  Agenția Executivă Europeană pentru Climă, Infrastructură și Mediu (CINEA).

Proiectul  are drept principal scop creșterea capacității de livrare zilnică a gazelor din depozitul Bilciurești de la 14 mil. Smc/zi la 20 mil. Smc/zi, corelată și cu o creștere a capacității de înmagazinare de 108 mil. Smc/ciclu, transmite compania printr-un comunicat de presă. 

Concret, cu fondurile accesate, Depogaz va dezvolta noi instalații de suprafață, care vor prelua fluxul suplimentar. De asemenea, vor fi modernizate sau finalizate restul instalațiilor existente prin proiectarea, executarea și punerea în funcțiune a operațiunilor: Colector Butimanu – Bilciurești cu diametrul de 24” (DN 600 PN 150); modernizări în cadrul grupurilor de înmagazinare; Modernizarea sondelor vechi; Baterii separatoare gaze injecție/extracție; Modernizare sistem răcire modul M3 Butimanu; Digitalizarea procesului de înmagazinare subterană a gazelor. Valoarea totală a investiției este de 110.466.441 euro.

Marcăm astăzi o nouă etapă din proiectul mare de modernizare a sectorului energetic din țara noastră. Este esențial să creștem capacitatea de înmagazinare și extracție pentru a reuși să ne îndeplinim obiectivul de independență și securitate energetică. Totodată, ne pregătim pentru momentul când vom extrage gazele din Marea Neagră. Vreau să felicit echipa de la Depogaz pentru că au reușit să obțină acest grant și le doresc mult succes în finalizarea acestui proiect important și vital. Da, se poate și așa cum am spus există fonduri suficiente pentru a duce la final toate proiectele prin care modernizăm energia din țara noastră”, a declarat Virgil Popescu ministrul Energiei.

Georgiana Costea
Georgiana Costea
Licențiată în Relații Internaționale și Studii Europene, cu un masterat în același domeniu, Georgiana Costea a debutat în presă abordând politica internă și externă. Între timp, s-a concentrat pe zona economică, cu accent pe energie și IT, în cadrul revistei de business Forbes România.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare