vineri, aprilie 26, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri InterneAgricover Holding nu continuă listarea la BVB. “Nu au fost îndeplinite criteriile...

Agricover Holding nu continuă listarea la BVB. “Nu au fost îndeplinite criteriile de închidere cu succes a ofertei”

Luna trecută, scriam într-una dintre retrospectivele săptămânii, „PUNCTE-CHEIE”, faptul că liderul pieței de agribusiness din România, Grupul Agricover, și-a anunțat intenția de listare la Bursa de Valori București. Miercuri, însă, compania a decis să oprească procesul.

Într-un anunț publicat la Bursa de Valori București, Agricover a scris: “Agricover Holding S.A. informează investitorii că raportat la prevederile prospectului de ofertă, nu au fost îndeplinite criteriile de închidere cu succes a ofertei şi, prin urmare, oferta nu a fost finalizată prin încheierea unei tranzacţii, conform prevederilor art. 38 din Regulamentul ASF nr. 5/2018 privind emitenţii de instrumente financiare şi operaţiuni de piaţă”. Astfel, compania nu va depune la Autoritatea de Supraveghere Financiară cererea de înregistrare a acţiunilor care reprezintă capitalul social curent al societăţii ca instrumente financiare și nu va depune la BVB cererea finală de admitere la tranzacţionare. 

Agricover a ales să oprească procesul de listare a acțiunilor la BVB „ca urmare a faptului că, în condițiile de piață actuale, nu ar fi îndeplinit parametrii prevăzuți inițial”, potrivit unui comunicat de presă emis miercuri.

Cu o situație financiară solidă și fiind pe deplin conștienți de contextul geopolitic, macroeconomic, și al piețelor financiare, ne-am asumat un risc calculat. Ne vom continua planurile știind că modelul nostru de afaceri inovator va asigura profitabilitatea și ritmul de creștere urmărite. Suntem în continuare dedicați respectării celor mai înalte standarde de guvernanță corporativă, continuând în același timp angajamentul nostru de a promova inovația în rândul fermierilor. Dorim să ne exprimăm recunoștința față de toți investitorii care au participat la acest proces”, a declarat Liviu Dobre, CEO la Agricover Holding.

Oferta a presupus vânzarea a cel mult 833,3 milioane de acţiuni Agricover, dintre care aproximativ 277,8 de milioane de acţiuni noi, 151,2 milioane de acţiuni deţinute de BERD şi 404,3 milioane de acţiuni deţinute de fondatorul și acționarul majoritar Jabbar Kanani. IPO-ul Agricover s-a derulat în perioada 04.05.2023 – 16.05.2023.

Grupul, înfiinţat în anul 2000 de către antreprenorul local Jabbar Kanani, are două segmente principale de activitate: distribuţia de inputuri agricole, realizată de Agricover Distribution SA (Agribusiness) şi finanţarea specializată pentru fermieri, asigurată de o instituţie financiară nebancară, Agricover Credit IFN SA (Agrifinance).

Georgiana Costea
Georgiana Costea
Licențiată în Relații Internaționale și Studii Europene, cu un masterat în același domeniu, Georgiana Costea a debutat în presă abordând politica internă și externă. Între timp, s-a concentrat pe zona economică, cu accent pe energie și IT, în cadrul revistei de business Forbes România.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare