joi, martie 28, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri InterneTransportatorul fluvial TTS vrea să acceseze un credit de 12 mil. euro...

Transportatorul fluvial TTS vrea să acceseze un credit de 12 mil. euro şi să suplimenteze bugetul de investiţii cu 42 mil. euro

Grupul Transport Trade Services, unul dintre cei mai mari transportatori de mărfuri din bazinul Dunării, chemă acționarii pe data de 19 iunie pentru aprobarea mai multor decizii strategice. Printre acestea, accesarea unui credit, dobândirea participaţiei majoritare la operatorului portuar Decirom și suplimentarea bugetului de investiții.

Pe ordinea de zi ale acţionarilor se află dobândirea participației de 99,9% din capitalul social al Decirom, operator portuar pentru mărfuri vrac solid și mărfuri generale, activ în portul Constanţa. Tranzacția se ridică la 21,8 milioane de euro și a fost anunţată la jumătatea lunii februarie, dar fără a fi precizat numele companiei achiziţionate.

Acționarii Transport Trade Services vor mai vota, potrivit documentului de la Bursa de Valori București, și accesarea unui credit în valoare de 11,5 mil euro „garantat în principal cu acțiuni Decirom pentru finanțarea parțială a achiziției” și vizează finanțarea în limita a 5 milioane de euro a investițiilor de dezvoltare ale Decirom în valoare totală de 10 milioane de euro.

Compania mai aduce la masa discuțiilor și suplimentarea bugetului de investiții cu 42 milioane de euro, care include pachetul de acțiuni Decirom, finanțarea investițiilor pentru compania achiziționată și două macarale plutitoare în valoare de 11 mil euro, destinate creșterii vitezei și capacității de operare a grupului în portul Constanța. Nu în ultimul rând, compania vrea să numească Ernst & Young în calitate de auditor financiar.

Potrivit informațiilor existente, grupul deţine cea mai mare flotă fluvială din România, cu o capacitate de peste 800.000 de tone, opt macarale plutitoare, precum şi terminale portuare proprii în şapte locaţii dunărene şi în Constanţa. 

Georgiana Costea
Georgiana Costea
Licențiată în Relații Internaționale și Studii Europene, cu un masterat în același domeniu, Georgiana Costea a debutat în presă abordând politica internă și externă. Între timp, s-a concentrat pe zona economică, cu accent pe energie și IT, în cadrul revistei de business Forbes România.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare