miercuri, aprilie 24, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăInstantaneu PoliticCOMUNICAT DE PRESĂ: "Jaful din bani publici practicat de primarii PSD ține...

COMUNICAT DE PRESĂ: „Jaful din bani publici practicat de primarii PSD ține județul Dolj în subdezvoltare și mizerie”

Sub conducerea PSD, județul Dolj a ajuns în coada tuturor clasamentelor realizate la nivel național. Doljul rămâne în continuare un județ fără nicio conexiune rapidă cu restul țării: drum expres sau autostrada.

Vorbim de o scădere demografică dramatică – am pierdut peste 10% din populatia județului în ultimii 10 ani. Nivelul de trai este scăzut, PIB-ul pe cap de locuitor fiind mult sub media națională. Infrastructura de sănătate și educațională este precară, iar rata șomajului este peste media națională. Toate acestea sunt rezultatul managementului dezastruos marca PSD.

Situația municipiului Craiova reflectă imaginea județului: peste 25% dintre străzile Craiovei sunt neasfaltate. În plus, la fiecare ploaie, orașul este inundat, iar oamenii sunt nevoiți să întrebe pe rețelele de socializare ce străzi sunt practicabile pentru a putea ajunge la destinație. Banii publici sunt cheltuiți pe lucrări de mântuială sau pe lucruri care nu rezolvă problemele reale ale cetățenilor. În ultimii 10 ani, 35.000 de craioveni au plecat din oraș.

Situația de la Craiova poate fi regăsită și în alte localități din Dolj conduse de primari PSD. 

La Almăj, o problemă majoră a administrației locale PSD este lipsa totală de transparență în privința deciziilor luate și a cheltuirii banilor cetățenilor. Investițiile sunt la un nivel de realizare de maximum 5%. Starea proastă a drumurilor, lipsa canalizării pentru multe dintre gospodăriile comunei, lipsa unui sistem de distribuție de gaze naturale, un serviciu de iluminat public ce nu acoperă nevoile tuturor cetățenilor, sunt doar cateva dintre problemele cu care se confruntă locuitorii din această comună.

În comuna Almaj este nevoie de o dezvoltare durabilă, de accesare de fonduri europene, este nevoie de investiții în infrastructură, educație, cultură și sănătate. Ne dorim o administrație care ascultă cetățenii, care abordează problemelor comunității și care valorifică oportunităților de orice fel. Acestea sunt esențiale pentru asigurarea unei dezvoltări locale”, conchide Dana Mirela Stoian, membru USR Almaj.

În comuna Scăești, Mateescu Mihaela, primar PSD, nu a reușit în trei ani de mandat să finalizeze un proiect foarte important pentru comunitate: modernizarea și extinderea infrastructurii de apă potabilă și înființarea rețelei de canalizare.

Ultimul raport al Curții de Conturi a scos la iveală numeroase nereguli și ilegalități în administrația locală condusă de PSD, cu un prejudiciu de aproape 1 milion de euro. Plata unor lucrări fictive, neconforme sau incomplete la proiectul de apă și canal, cadouri către angajați, măriri ilegale de salarii, sunt doar cateva dintre ilegalitățile găsite de Curtea de Conturi. 

Cu 1 milion de euro, bani cheltuiți ilegal de primar, puteam, de exemplu, să asfaltăm străzile Rudăriei și Poiana Mărinii sau să amenajăm trotuarele din toată comuna sau să facem mai multe locuri de agrement destinat petrecerii timpului liber cu familia. Putem să oprim jaful din banii cetățenilor cu ajutorul vostru, al locuitorilor comunei Scăești”, spune Dorinel Constantin, președinte USR Scăești.

În comuna Valea Stanciului, una dintre cele mai mari ale județului Dolj, avem un primar PSD care este suspendat pentru a doua oară în acest mandat.

Toate investițiile în derulare, făcute prin faimosul program PNDL, sunt oprite la ora aceasta pentru investigații, cu suspiciuni mari de fraudă din bani publici și licitații trucate. Proiectele ”așa-zis” terminate nu sunt funcționale de fapt: apă, canal. Noi, cetățenii comunei, aflăm de la organele de anchetă că s-au pietruit ulițele, însă doar în acte. Primăria a bugetat asfaltarea a 49 km de drumuri comunale, au început lucrările la două ulițe și s-au oprit. În schimb, banii au fost virați toți, 9 milioane de euro, către firma care trebuia să execute lucrările. 2 milioane de euro au costat reparațiile la Căminul Cultural, dar nici acum lucrările nu sunt finalizate. Având în vedere ceea ce se petrece acum în comuna noastră, noi, Uniunea Salvați România, ne propunem pentru 2024 să fim ,,rotativa“ corectă pentru cetățeni”, declară Alexandru Bulmaci, președinte USR Valea Stanciului.

Dacă analizăm cu atenție ,,evoluția” județului Dolj și a Craiovei din ultimii 33 ani, vedem că este o regiune ținută intenționat în subdezvoltare și mizerie de către baronii PSD ai momentului, cu unicul scop de a-și conserva sinecurile și privilegiile”, declară Cezar Dragoescu, președintele USR Dolj.

REDACTIA
REDACTIAhttps://investigatoria.ro/
Investigatoria este un site on-line de investigație, reportaje și știri cu acoperire națională, care își propune să aducă în România conceptul de “jurnalism constructiv “. Practic, el pune laolaltă problema și soluția ei, astfel încât să genereze schimbare autentică în societate. Încă de la început, publicația a abordat subiecte dificile care au avut impact nu doar la nivelul traficului, ci și la nivelul efectelor. S-au scris investigații din domeniul traficului de persoane, fraudelor din fonduri europene, spălării de bani, corupției și traficului de influență. Pe termen lung, Investigatoria își propune, așa cum susține și prin motto, să pună realitatea sub lupă și să dea un cadru inovativ de înțelegere a lumii, exact așa cum e ea: cu lumini și umbre.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare