luni, aprilie 29, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri InterneA fost construit un centru pentru terapii alternative în Recea, Maramureş. Investiție...

A fost construit un centru pentru terapii alternative în Recea, Maramureş. Investiție de 3,3 mil. euro

Consiliul Județean Maramureș a finalizat lucrările de construcție a Centrului de Terapii Alternative din localitatea Recea. Proiectul are drept principal obiectiv îmbunătățirea serviciilor medicale și complementarea terapiilor alternative pentru copiii cu dizabilități din Maramureș și Ivano - Frankivsk.

Proiectul ALTHERA — Alternative Therapies in Maramureș and Ivano Frankivsk -IHARD/4.1/37 are o valoare totală de 3,3 milioane de euro. Consiliul Județean a anunțat miercuri finalizarea lucrărilor de construcție și efectuarea recepției tehnice, iar următoarele etape sunt reprezentate de dotarea cu mobilier și „toate cele necesare funcționării noului edificiu”.

Centrul de Terapii Alternative este compus din șapte cabinete medicale pentru terapii specifice, o sală de conferințe care va fi utilizată pentru interacțiunea părinților cu personalul, un parc senzorial și o arenă pentru terapia cu animale.

Potrivit sursei citate, pe termen lung este vizată dezvoltarea serviciilor socio – medicale în județ „prin asigurarea unei game largi de oferte de terapii alternative și de opțiuni pentru petrecerea timpului liber, dedicate atât copiilor și adulților cu dizabilități din județ cât și celor din zonele limitrofe”.

De asemenea, în cadrul proiectului, va fi demarată o campanie de conștientizare în județ privind cauzele și riscurile ce „provoacă nașterea unor copii cu dizabilități și măsurile necesare pentru a ține situația sub control”, sub forma unor seminare susținute de specialiști.

Georgiana Costea
Georgiana Costea
Licențiată în Relații Internaționale și Studii Europene, cu un masterat în același domeniu, Georgiana Costea a debutat în presă abordând politica internă și externă. Între timp, s-a concentrat pe zona economică, cu accent pe energie și IT, în cadrul revistei de business Forbes România.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare