duminică, aprilie 28, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri InterneRomsilva și o companie care exploata pădurile regale din Valea Cerbului, învinse...

Romsilva și o companie care exploata pădurile regale din Valea Cerbului, învinse în instanță. Gabriel Păun: „Sper că familia regală va deveni mai responsabilă și va înceta să mai refuze dialogul”

Parcele întregi de păduri seculare de pe Valea Cerbului, din Parcul Național Bucegi, au fost puse la pământ. Organizația de mediu Agent Green a documentat la fața locului aceste tăieri de arbori situați chiar pe domeniul regal și a intentat proces Ocolului Silvic Azuga și companiei Migab Forest SRL, care s-a ocupat intens cu defrișarea pădurilor regale. Casa Regală e și ea complice în tot acest masacru al naturii, așa că era necesar ca justiția să-și spună cuvântul.

Și a făcut asta, astfel că Agent Green a câștigat definitiv procesul intentat Romsilva și companiei menționate, stopând astfel tăierile de arbori dintr-o zonă emblematică a României.

Voluntarii Agent Green au înregistrat cum sunt tăiate parcele întregi de păduri seculare în zonă, fără a avea reacții ale autorităților pe această temă, deși arborii tăiați ar avea, potrivit lui Gabriel Păun, o vârstă medie de aproape 200 de ani. Mai grav e faptul că acele păduri seculare din Valea Cerbului aparțin Familiei Regale, care, însă a refuzat orice formă de comunicare cu activiștii de mediu și care nu a făcut nimic pentru a stopa tăierile, deși ar fi putut s-o facă.

Foto credit: Gabriel Păun

Curtea de Apel București s-a pronunțat astăzi definitiv în procesul intentat de Agent Green Ocolului Silvic Azuga și S.C. Migab Forest SRL, respingând recursul acestora din urmă ca nefondat.

După câștigarea procesului, președintele Agent Green, Gabriel Păun, a scris pe Facebook că se așteaptă ca după această victorie importantă, care va salva arbori seculari de la tăiere, familia regală să devină mai responsabilă și mai deschisă către dialog.

Nu a fost plăcut, dar a fost necesar să ne judecăm pentru a salva pădurea familiei regale din Valea Cerbului Bucegi. Am câștigat definitiv procesul cu firma care tăia pădurea și cu Romsilva care o administrează. Am oprit masacrul în stadiu incipient al tăierilor și pădurea arată încă OK. Am câștigat atât procesul la Tribunalul București cât și recursul la Curtea de Apel București. Sper că familia regală va deveni mai responsabilă și va înceta să mai refuze dialogul. Deținerea de pădure este o responsabilitate, nu doar un privilegiu.

Pentru a atrage atenția asupra degradării parcurilor naționale, Agent Green a expus consecvent încă din anul 2009 agresiunile din acestea și a purtat numeroase procese în instanțe. Chiar dacă multe zeci de mii de hectare au fost degradate, altele au fost salvate integral.

Carmen Dumitrescu
Carmen Dumitrescu
Jurnalist de investigație, cu o activitate jurnalistică bogată. Mediafax, G4Media, Europa FM, Realitatea.net sunt doar câteva dintre publicațiile cu care a colaborat de-a lungul vremii. A absolvit programul de cercetare și investigație "Edward R. Murrow" în Statele Unite ale Americii, în cadrul Poynter Institute din Florida. A fost premiată în cadrul Galei Superscrieri în anul 2019, obținând premiul din cadrul secțiunii "Presă Locală". Premiată de Ambasada SUA în cadrul evenimentului "Romanian Women of Courage" în anul 2019. Carmen este și scriitor, având până în prezent cinci romane publicate, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind cartea "Cei care nu mint".
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare