luni, mai 6, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri InterneProtest cu pancarte la audierea ministrului desemnat al Sănătății, Alexandru Rafila: „Rafila...

Protest cu pancarte la audierea ministrului desemnat al Sănătății, Alexandru Rafila: „Rafila a distrus Planul de combatere a cancerului”

Parlamentarii USR au protestat cu pancarte în timpul audierii ministrului desemnat al Sănătății, Alexandru Rafila, în ședința comisiilor de specialitate. Aceștia au folosit mesaje de tipul: „Rafila a distrus Planul de combatere a cancerului”, „Zero spitale din PNRR”, „1.000 de medicamente lipsă din farmacii”.

Deputatul USR Emanuel Ungureanu i-a reproșat lui Alexandru Rafila faptul că a neglijat toate urgențele din sistemul de sănătate și a distrus Planul național de combatere a cancerului, fiind preocupat de plimbări prin străinătate.

Din 18 luni de ministeriat, două luni ați fost în concedii de lux: în Cuba, de unde ați spus că veniți cu un medicament-minune pentru pacienții cu diabet, ați fost în Caraibe, în Elveția, la tot felul de întâlniri organizate de OMS, adică organizația căreia i-ați dat din pix 21 de milioane de euro bani din PNRR pentru consultanță, fără să ne spuneți niciodată ce a făcut OMS pentru acești bani. Ați fost catastrofa de la baza sistemului de sănătate din ultimii trei ani, Klaus Iohannis v-a decorat acum câteva zile, exact după ce ați distrus Planul național de combatere a cancerului. Cum aveți obrăznicia să veniți să cereți votul nostru pentru a fi din nou ministru când ați avut tupeul să distrugeți Planul național de combatere a cancerului? Cum de aveți tupeul să ne sfidați și să veniți în Comisia de sănătate să ne cereți votul?”, i-a spus Emanuel Ungureanu ministrului desemnat al Sănătății.

Medicul Adrian Wiener, deputat USR, a făcut o trecere în revistă a tuturor priorităților din sănătate pe care Alexandru Rafila le-a tergiversat:

  • 3.000 de cabinete ale medicilor de familie ar fi trebuit dotate și modernizate până în iunie 2023. În schimb, încă se așteaptă semnarea contractelor de finanțare.
  • Cabinetele de planning familial din România, o țară cu rate alarmante ale sarcinilor la adolescente și în care avortul este principalul mijloc de contracepție la această categorie de vârstă, ar fi trebuit dotate și puse în funcțiune cu ajutorul investițiilor din PNRR; nu s-a întâmplat nimic.
  • După mai bine de un an de amânări, s-a finalizat lista celor 27 de clădiri de spital finanțate prin PNRR; din cauza întârzierilor, este foarte probabil ca majoritatea acestor investiții să nu fie finalizate la termenul agreat – iunie 2026.
  • Planul Național de Cancer este sabotat de ministrul Rafila. În țara cu cea mai mică rată de supraviețuire pentru pacienții cu cancer din UE, nu avem norme de aplicare, linii de finanțare, proceduri și circuite.
  • În timp ce Ordonanța austerității a blocat angajările și a redus cu 10% cheltuielile de funcționare în spitale, ministrul Rafila a stat pasiv.

USR anunță că va depune o moțiune simplă împotriva ministrului Sănătății, Alexandru Rafila.

REDACTIA
REDACTIAhttps://investigatoria.ro/
Investigatoria este un site on-line de investigație, reportaje și știri cu acoperire națională, care își propune să aducă în România conceptul de “jurnalism constructiv “. Practic, el pune laolaltă problema și soluția ei, astfel încât să genereze schimbare autentică în societate. Încă de la început, publicația a abordat subiecte dificile care au avut impact nu doar la nivelul traficului, ci și la nivelul efectelor. S-au scris investigații din domeniul traficului de persoane, fraudelor din fonduri europene, spălării de bani, corupției și traficului de influență. Pe termen lung, Investigatoria își propune, așa cum susține și prin motto, să pună realitatea sub lupă și să dea un cadru inovativ de înțelegere a lumii, exact așa cum e ea: cu lumini și umbre.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare