vineri, mai 3, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri Interne“Vreau să respir!”, o campanie a USR Craiova pentru unul dintre cele...

“Vreau să respir!”, o campanie a USR Craiova pentru unul dintre cele mai poluate orașe din România

Potrivit unor studii recente ale Uniunii Europene, Municipiul Craiova se află printre cele mai poluate orașe din România când vine vorba de calitatea aerului.

Ca urmare, USR Craiova lansează campania “Vreau să respir!”, prin intermediul căreia se propune implementarea unor măsuri menite să îmbunătățească calitatea aerului din Craiova.

”Fiecare cetățean merită să respire un aer curat, care nu îi pune sănătatea în pericol. De aceea, pentru a remedia situația periculoasă a Municipiului Craiova și a asigura un aer mai curat locuitorilor săi, invităm fiecare craiovean să se alăture cauzei noastre și să semneze petiția accesând acest link: https://petition.qomon.org/vreau-sa-respir-semneaza-petitia-si-tu/ ”, declară Cezar Drăgoescu, inițiator și consilier local USR Craiova.

  1. Arderile ilegale de deșeuri trebuie să înceteze!

Cerem o colaborare strânsă între Garda de Mediu și Poliția Locală Craiova, în vederea stopării arderilor ilegale de deșeuri din cartierele de la marginea orașului. Este crucial să punem capăt acestor practici dăunătoare. Arderile ilegale de deșeuri generează emisii toxice de substanțe chimice nocive care sunt inhalate de către comunitate. Aceste substanțe pot provoca afecțiuni respiratorii și probleme de sănătate serioase, în special copiilor, persoanelor în vârstă și celor cu afecțiuni preexistente.

  • Monitorizarea calității aerului cu ajutorul unui sistem de senzori care să acopere întregul oraș

Cerem implementarea unui sistem de senzori pentru monitorizarea calității aerului în întregul oraș. Un sistem de senzori pentru monitorizarea calității aerului în întregul oraș este un pas esențial pentru înțelegerea și eliminarea  surselor poluării aerului. Acești senzori ne oferă informații cruciale pentru a proteja sănătatea publică, a identifica sursele de poluare și a dezvolta soluții eficiente pentru a asigura un aer mai curat și mai sănătos în orașul nostru.

  • Trafic fluidizat în Craiova

Fluidizarea circulației în Craiova este esențială pentru îmbunătățirea calității aerului din oraș. Aceasta duce la reducerea emisiilor de poluare, protejarea sănătății publice, promovarea mobilității durabile și crearea unui mediu urban mai plăcut și mai sustenabil.

  • Poluarea cu cenușă este o problemă care trebuie soluționată urgent

Oprirea poluării cu cenușă provenită de la gropile de cenușă din partea de nord a orașului Craiova este o problemă urgentă și necesită acțiuni decisive. Prin colaborarea între Primăria Craiova și Garda de Mediu, se pot găsi soluții adecvate pentru a remedia această problemă și a proteja calitatea aerului pe care îl respirăm, sănătatea publică și mediul înconjurător.

Haideți să luptăm împreună împotriva poluării aerului din Craiova! Semnează și tu petiția! https://petition.qomon.org/vreau-sa-respir-semneaza-petitia-si-tu/

REDACTIA
REDACTIAhttps://investigatoria.ro/
Investigatoria este un site on-line de investigație, reportaje și știri cu acoperire națională, care își propune să aducă în România conceptul de “jurnalism constructiv “. Practic, el pune laolaltă problema și soluția ei, astfel încât să genereze schimbare autentică în societate. Încă de la început, publicația a abordat subiecte dificile care au avut impact nu doar la nivelul traficului, ci și la nivelul efectelor. S-au scris investigații din domeniul traficului de persoane, fraudelor din fonduri europene, spălării de bani, corupției și traficului de influență. Pe termen lung, Investigatoria își propune, așa cum susține și prin motto, să pună realitatea sub lupă și să dea un cadru inovativ de înțelegere a lumii, exact așa cum e ea: cu lumini și umbre.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare