vineri, mai 3, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri InterneCOMUNICAT DE PRESĂ: "EVA – Educaţie pentru Valori Autentice" - SMIS 148772

COMUNICAT DE PRESĂ: „EVA – Educaţie pentru Valori Autentice” – SMIS 148772

Şcoala Gimnazială nr. 24 Galaţi informează publicul interesat că implementează în parteneriat  cu ACOM – Asociaţia de Consiliere şi Orientare în Muncă, persoană juridică română, de drept privat, fără scop patrimonial, organizată potrivit dispoziţiilor OG nr. 26/2000 cu privire la asociaţii şi fundaţii, proiectul „EVA – Educaţie pentru Valori Autentice” –  SMIS 148772, pe o perioadă de 30 de luni, respectiv 09.07.2021 – 31.12.2023.

Proiectul este cofinanţat din FONDUL SOCIAL EOROPEAN prin Programul operational Capital Uman 2014 – 2020, Axa prioritară 1: Iniţiativa „Locuri de muncă pentru tineri” Obiectiv Specific 1.3 – Creşterea numărului de tineri NEETs şomeri cu vârsta între 16 – 29 ani, înregistraţi la SPO care se reîntorc în educaţie în programe de tip a doua şansă, inclusive în proframe de formare profesională iniţială.

  1. Obiectivul general al proiectului:

Obiectivul general al proiectului îl reprezintă stimularea integrării pe piaţa muncii a 412 tineri NEETs din Regiunea Sud –EST şi Regiunea Sud-Muntenia, judeţul Galaţi şi judeţul Teleorman, prin furnizarea de măsuri inovative de (re)integrare în sistemul de educaţie.

  • Obiectivele specifice ale proiectului:

OS 1 Promovarea unei ocupări sustenabile și de calitate a tinerilor NEETs din judeţul Galaţi şi judeţul Teleorman, sprijinirea mobilității forței de muncă.

OS 2 Creșterea numărului de tineri NEETs șomeri cu vârsta între 16 – 29 ani din judeţul Galaţi, înregistrați la SPO care se reîntorc în educaţie în programe de tip a doua șansă, inclusiv în programe de formare profesională inițială.

  • Grup ţintă:

Grupul ţintă al proiectului este format din 412 persoane din regiunea Sud-Est şi regiunea Sud-Muntenia, judeţul Galaţi şi judeţul Teleorman, tineri cu vârsta 16-29 de ani, încadraţi la categoria NEETs şomeri, înregistraţi la ANOFM/AJOFM, care nu au fost înscrişi în sistemul de educaţie deloc, sau care au părăsit prematur sistemul de educaţie.

  • Rezultate previzionate:

– minim 15 unităţi şcolare din judeţul Galaţi şi judeţul Teleorman asociate ca parteneri pentru

derularea programului ,,A doua şansă”. Contribuie la creşterea numărului de tineri NEETs şomeri cu vârsta între 16 – 29 ani, înregistraţi la SPO care se reîntorc în educație în programe de tip a doua şansă, inclusiv în programe de formare profesionala inițială;

– minim 290 tineri NEETs din judeţul Galaţi şi judeţul Teleorman care finalizează un program A doua şansă;

-100 de tineri NEETs care obţin o calificare urmare a sprijinului acordat. Contribuie la creşterea numărului de tineri NEETs şomeri cu vârsta între 16 – 29 ani, înregistrați la SPO care se reîntorc în educație în programe de tip a doua şansă, inclusiv în programe de formare profesională inițială.

  • Beneficii pentru membrii grupului ţintă:
  • Completarea studiilor şi eliberarea de documente în acest sens;
  • Subvenţie în cuantum de 1.500 lei/persoană la finalizarea cursurilor;
  • Acordarea de pachete cu hrană neprocesată;
  • Posibilitatea de participare la cursuri de formare profesională pentru minim 100 de participanţi.

Cei interesaţi pot obţine informaţii suplimentare accesând site – ul proiectului https://scoala24galati.ro/, numărul de telefon: 0752.301.563 – Daniela Blaga ori e – mail: [email protected]

Expert informare şi publicitate,

Andra Nicoleta DOBRE

REDACTIA
REDACTIAhttps://investigatoria.ro/
Investigatoria este un site on-line de investigație, reportaje și știri cu acoperire națională, care își propune să aducă în România conceptul de “jurnalism constructiv “. Practic, el pune laolaltă problema și soluția ei, astfel încât să genereze schimbare autentică în societate. Încă de la început, publicația a abordat subiecte dificile care au avut impact nu doar la nivelul traficului, ci și la nivelul efectelor. S-au scris investigații din domeniul traficului de persoane, fraudelor din fonduri europene, spălării de bani, corupției și traficului de influență. Pe termen lung, Investigatoria își propune, așa cum susține și prin motto, să pună realitatea sub lupă și să dea un cadru inovativ de înțelegere a lumii, exact așa cum e ea: cu lumini și umbre.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare