sâmbătă, aprilie 27, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri InterneClotilde Armand: "Au dat liber la betonarea parcurilor și a spațiilor verzi,...

Clotilde Armand: „Au dat liber la betonarea parcurilor și a spațiilor verzi, iar construcțiile ilegale vor putea fi trecute rapid în legalitate”

Totul a început în urmă cu o săptămână, când în Parlament a ajuns proiectului noului Cod Urbanistic. Se pare că inițial proiectul prezentat de Ministerul Dezvoltării avea o cu totul altă formă și necesuta unele ajustări tehnice. Însă, în dezbaterile comisiilor parlamentare, PSD a introdus mai multe amendamente care par scrise în birourile dezvoltatorilor imobiliari.

Va avea loc un protest al activiștilor de mediu de la Fundația Eco-Civica luni seara în Piața Victoriei, iar primarul sectorului 1, Clotilde Armand trage un semnal de alarmă asupra fenomenului, care pare să fie realmente foarte grav.

Proiectul de lege susținut de deputații Marcel Ciolacu (PSD) și Nicolae Ciucă (PNL) – Codul amenajării teritoriului, urbanismului și construcțiilor, face posibilă construirea terenurilor retrocedate pe spatii verzi, si vorbim de suprafete mari de parcuri, baze sportive, locuri de joacă pentru copii, sere, pepiniere și alte categorii de spatii verzi.

Clotilde Armand explică: „Legea a fost adoptată deja tacit de Senat și urmează votul final, miercuri. Au dat liber la betonarea parcurilor și a spațiilor verzi, iar construcțiile ilegale vor putea fi trecute rapid în legalitate. Este un atentat la viața noastră pentru că spațiile verzi nu vor mai fi protejate, li se va putea schimba funcțiunea în spații construibile.

De când a ajuns primar, Clotilde Armand a câștigat în instanță desființarea a nu mai puțin de 200 de construcții ilegale: de la garaje și hale, până la case și blocuri.

Am oprit sute de autorizații ilegale și șantiere care n-aveau autorizație și am demolat. Pentru aceste cifre a fost nevoie de reformă administrativă internă: demiterea funcționarilor corupți din Departamentul de Urbanism și Departamentul de Disciplina în Construcții al Poliției Locale și aducerea unor specialiști cinstiți. O muncă nevăzută și de durată.

Noile măsuri propuse de PSD și PNL, în urma lobby-ului dezvoltatorilor imboiliari, subminează această luptă pentru protejarea patrimoniului, iar Clotilde Armand spune că el trebuie blocat de urgență.

CITEȘTE ȘI: Protest civic pentru protejarea spațiilor verzi ale Bucureștiului: „Mafia imobiliară este foarte grăbită, amendamentele ei sunt adoptate de PSD și, probabil, vor fi votate și de alte partide”

Legea PNL PSD oprește această luptă și încurajează mafia imobiliară lăsând primăriile fără nici o putere în fața acesteia. Proiectul lui Ciucă și Ciolacu trebuie blocat urgent.” – a avertizat primarul Sectorului 1.

REDACTIA
REDACTIAhttps://investigatoria.ro/
Investigatoria este un site on-line de investigație, reportaje și știri cu acoperire națională, care își propune să aducă în România conceptul de “jurnalism constructiv “. Practic, el pune laolaltă problema și soluția ei, astfel încât să genereze schimbare autentică în societate. Încă de la început, publicația a abordat subiecte dificile care au avut impact nu doar la nivelul traficului, ci și la nivelul efectelor. S-au scris investigații din domeniul traficului de persoane, fraudelor din fonduri europene, spălării de bani, corupției și traficului de influență. Pe termen lung, Investigatoria își propune, așa cum susține și prin motto, să pună realitatea sub lupă și să dea un cadru inovativ de înțelegere a lumii, exact așa cum e ea: cu lumini și umbre.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare