duminică, aprilie 28, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăExterneUn nou vot în 2023 pentru intrarea României și Bulgariei în spațiul...

Un nou vot în 2023 pentru intrarea României și Bulgariei în spațiul Schengen: „Austria ne-a încălcat un drept și trebuie să plătească pentru asta și să remedieze situația.”

În Comisia de Petiții a Parlamentului European a fost votată marți, 27 iunie, în unanimitate rezoluția prin care se cere un nou vot pentru intrarea României și Bulgariei în spațiul Schengen. Rezoluția subliniază că românii sunt discriminați de negarea nejustificată a accesului la spațiul Schengen și susține că România merită despăgubiri de la cei care au creat această situație.

Textul rezoluției a fost discutat și negociat cu europarlamentari din toate grupurile europarlamentare și are atașate toate documentele oficiale care arată că România și Bulgaria îndeplinesc condițiile de acces la spațiul Schengen. Demersul, precum și rezultatul votului din Comisia de Petiții a PE, au fost anunțate de europarlamentarul Vlad Gheorghe, reprezentant al României în cadrul Grupului Renew Europe.

Vine factura pentru Austria! Domnule Nehammer, aveți un mesaj de la Bruxelles: locul României e în Schengen, iar guvernul de la Viena va trebui să explice austriecilor de ce dă miliarde de euro compensații financiare pentru ”refuzul nejustificat” prin care au privat românii de intrarea în spațiul liber de circulație european.

Astăzi a fost vot în UNANIMITATE în Comisia pentru Petiții – avem forma finală a rezoluției pe care am insistat să o dăm în Parlamentul European și în care scrie negru pe alb că după absolut orice criteriu și conform cu toate prevederile din legislația comunitară, România și Bulgaria ar fi trebuit să fie deja în Schengen.

Rezoluția cere Consiliului un nou vot în 2023 pentru intrarea României și Bulgariei în spațiul Schengen și spune încă o dată că ambele țări au îndeplinit deja cerințele necesare pentru admitere. Tot ceea ce am zis de la începutul discuției despre Schengen este menționat în textul rezoluției care va merge la vot în plenul Parlamentului European, reunit la Strasbourg în perioada 10-13 iulie.” – a anunțat Vlad Gheorghe.

Mai mult, acesta spune că rezoluția cuprinde și ideea acordării de despăgubiri României pentru perioada în care a fost privată de un drept care i se cuvenea, pentru că îndeplinea condițiile obținerii lui.

Rezoluția subliniază că românii sunt discriminați de negarea nejustificată a acestui acces în Schengen, că pierdem timp și bani la cozi prin vămi, că aceste cozi generează pierderi economice și poluare enormă, că afectează sănătatea șoferilor de camion, a angajaților și a tuturor cetățenilor care trec prin punctele de frontieră și a celor care locuiesc în zonele respective. De aceea, merităm despăgubiri de la cei care prin votul lor nejustificat – atenție, scrie mare de tot – au ținut România în afara Schengen și după 2022.”

REDACTIA
REDACTIAhttps://investigatoria.ro/
Investigatoria este un site on-line de investigație, reportaje și știri cu acoperire națională, care își propune să aducă în România conceptul de “jurnalism constructiv “. Practic, el pune laolaltă problema și soluția ei, astfel încât să genereze schimbare autentică în societate. Încă de la început, publicația a abordat subiecte dificile care au avut impact nu doar la nivelul traficului, ci și la nivelul efectelor. S-au scris investigații din domeniul traficului de persoane, fraudelor din fonduri europene, spălării de bani, corupției și traficului de influență. Pe termen lung, Investigatoria își propune, așa cum susține și prin motto, să pună realitatea sub lupă și să dea un cadru inovativ de înțelegere a lumii, exact așa cum e ea: cu lumini și umbre.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare