duminică, aprilie 28, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri InternePrimarul comunei Corbeanca din Ilfov, trimis în judecată pentru luare de mită,...

Primarul comunei Corbeanca din Ilfov, trimis în judecată pentru luare de mită, peste 3,5 mil. euro

Valeriu Anton, primarul comunei Corbeanca, județul Ilfov, a fost trimis în judecată de procurorii DNA după ce ar fi luat mită peste 3,5 milioane de euro.

DNA a dispus vineri trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a lui Valeriu Anton, primarul comunei Corbeanca, județul Ilfov, și președinte al Comisiei locale pentru Stabilirea Dreptului de Proprietate asupra Terenurilor. Anton este primar în Corbeanca din 2008, iar în 2020 a candidat din partea PMP pentru un nou mandat.

Primarul este acuzat de luare de mită, în formă continuată, spălare de bani în formă continuată, instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată și participație improprie la fals intelectual.

Alături de el, procurorii au mai trimis în judecată o altă persoană acuzată de complicitate la luare de mită în formă continuată, complicitate la spălare de bani în formă continuată, fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată și participație improprie la fals intelectual.

Ce spun procurorii:

„În perioada august 2009 – octombrie 2019, inculpatul Anton Valeriu, în calitățile menționate mai sus, i-ar fi pretins unei persoane, pentru a-i rezolva favorabil cererile de restituire a unor terenuri situate pe raza comunei Corbeanca, care fuseseră confiscate de regimul comunist, jumătate din drepturile asupra acelor terenuri, după care ar fi primit, prin intermediari, foloase necuvenite totalizând 3.523.661 euro, rezultate din valorificarea următoarelor bunuri:

  • 9 hectare de teren arabil, vândute în anul 2019 cu suma de 450.000 euro,
  • 7 ha teren forestier, vândute în perioada 2012-2018 cu suma de 1.655.080 euro,
  • 50% din drepturile de despăgubire ANRP pentru 45 ha teren arabil, vândute în anul 2017 cu suma de 1.418.581 euro.

Pentru a disimula natura foloaselor primite cu titlu de mită și beneficiarul real al acestora, la cererea inculpatului Anton Valeriu, ar fi fost încheiate mai multe acte notariale autentificate (în cazul unora dintre acestea fiind folosite și documente falsificate).”

DNA a început urmărirea penală în luna mai.

Georgiana Costea
Georgiana Costea
Licențiată în Relații Internaționale și Studii Europene, cu un masterat în același domeniu, Georgiana Costea a debutat în presă abordând politica internă și externă. Între timp, s-a concentrat pe zona economică, cu accent pe energie și IT, în cadrul revistei de business Forbes România.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare