luni, aprilie 29, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăAvocatul DiavoluluiCe faci, păpușe?

Ce faci, păpușe?

Ești cumva gravidă? Dar cum ai ajuns oare în situația asta la 15 ani? Eh… nu-mi răspunde! Poate ajungi, dracu’, să-mi spui că te-a violat vreun angajat al centrului, și abia am ieșit cu fața curată din povestea cu ăia de la Colectiv. Am fost nevinovat, sigur! Doar nu era treaba mea să salvez pe cineva și putea să se întâmple oriunde, că la fel era. Am avut doar un pic de ghinion, vorba prezidențială.

Dar revenind, în rest toate bune? Nu, stai, că nu vreau să îmi spui acum toate traumele tale! Nu intrăm în detalii, că n-are rost. Nu vreau să știu cum te bătea tac-tu, cum făceai foamea sau cum te-a abandonat maică-ta. Eu am venit aici numa’ să filmez un clip pentru Facebook. Știi ce e ăla, nu? Normal că știi. Da… Și trebuie doar să spun că sunt revoltat. Nu, păpușe, nu te speria! Că în realitate nu sunt. Știu cum rămân femeile gravide. Dar cât filmează baiatu’ trebuie să par măcar un pic consternat.

Hai, nu te stresa! E plină România de fete și mai tinere decât tine, care au rămas gravide în centre de plasament. Și în afara lor. Violuri, abuzuri, unora le fac asta tații lor. Na! Se întâmplă. Nu m-am născut ieri. Știu că uneori e îngrijitorul, alteori sunt băieți din centru, alteori prietenii pe care vi-i faceți voi când ieșiți. Da, păpușe! Ce să-ți zic… da… era bine să îți explice și ție careva cum se întâmplă lucrurile astea, dar noi nu credem că sufletele inocente trebuie pervertite cu informații atât de sensibile.

Vezi tu, păpușe, asta e problema țării ăsteia, vorba sportivei ăleia pe care au înjurat-o toți zilele astea: copiii nu mai sunt inocenți. Da, ai dreptate, e posibil să-ți fi pierdut inocența când te bătea tac-tu pe tine și pe maică-ta sau când venea beat acasă și nu mai știa care e fiica și care e mama… Dar nici educația sexuală nu e bună! Nu e, că uite, viața e cel mai bun educator! Ce, data viitoare o să pățești la fel? Normal că nu!

Dar hai, spune-mi ceva emoționant pentru camere, că nu vreau să pierdem toată ziua pe aici. Abia am ieșit din pușcărie și am multe drumuri de făcut. Da, păpușe! Era bine și să plângi un pic. Și doamnele să se agite, ca și cum n-ar fi știut că o să apar, ca un veritabil Sherlock Holmes, în centru la ora asta.

Hai să animăm puțin lucrurile, că altfel e degeaba. Facem o anchetă, ce dracu’! Ceva trebuie făcut! Nu se mai poate trăi în țara asta ordinară în care bătrânii sunt batjocoriți în azile și copiii sunt violați în centre. Nu se mai poate, domnule! Indignarea îmi taie respirația! Filmați, mă, acum, cât mă ambalez și eu mai cu talent! Facem milionul de vizualizări cu povestea asta, nu? Facem!

Deci, păpușe… nu e vina ta că trăiești în țara asta, dar învață și tu să ai grijă de tine, că nimeni altcineva n-o să aibă, vezi și tu! Hai, păpușe! Du-te liniștită! Am ieșit eu din pușcărie și de acum veghez la binele vostru, al tinerilor.  Gata! Închide filmarea, e destul pentru azi! A ieșit destul de bine, nu? Hai, că poate mă fac președinte, până la urmă! Eu să fiu sănătos! Doamne-ajută!

Carmen Dumitrescu
Carmen Dumitrescu
Jurnalist de investigație, cu o activitate jurnalistică bogată. Mediafax, G4Media, Europa FM, Realitatea.net sunt doar câteva dintre publicațiile cu care a colaborat de-a lungul vremii. A absolvit programul de cercetare și investigație "Edward R. Murrow" în Statele Unite ale Americii, în cadrul Poynter Institute din Florida. A fost premiată în cadrul Galei Superscrieri în anul 2019, obținând premiul din cadrul secțiunii "Presă Locală". Premiată de Ambasada SUA în cadrul evenimentului "Romanian Women of Courage" în anul 2019. Carmen este și scriitor, având până în prezent cinci romane publicate, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind cartea "Cei care nu mint".
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare