miercuri, mai 1, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri InterneTudor Chirilă și Vama vor cânta pentru echiparea spitalului construit de "Dăruiește...

Tudor Chirilă și Vama vor cânta pentru echiparea spitalului construit de „Dăruiește viață”

Un spital construit din donațiile a 350.000 de români și cu eforturile voluntarilor de la "Dăruiește viață" este deja în picioare. Mai e nevoie de echipamente pentru ca acesta să poată funcționa și, deci, mai e nevoie de donații. În acest scop, artistul Tudor Chirilă și Vama vor cânta pe 29 iulie la Arenele Romane și vor încerca să aducă, prin muzică, mai multe fonduri către acest proiect impresionant.

Amintim faptul că inițiativa #NoiFacemUnSpital a plecat din dorința de a renova și a aduce la standarde moderne secția de onco-pediatrie a Spitalului Marie S. Curie din București și s-a transformat într-un adevărat proiect de țară – primul Spital de copii ridicat exclusiv din donații și sponsorizări.

Dăruiește Viață, alături de donatori și susținători, își propune ca, în următorii ani, să creeze la Spitalul Marie Curie primul campus medical din țară și un centru de referință în Sud-Estul Europei pentru tratarea multidisciplinară a copilului cu boli grave. Proiectul va include atât o a doua clădire nouă, cât și renovarea și modernizarea celei actuale.

”În 2015 a încolțit ideea unui Spital, iar astăzi atingem un moment important, datorită inimilor care au bătut sincron ritmul schimbării: finalizarea lucrărilor de construcție. Însă drumul nostru nu se oprește aici. #NoiFacemUnSpital este despre speranță și despre angajamentul nostru, al tuturor celor care s-au implicat, că putem aduce o schimbare radicală sistemului medical din România. Că putem avea infrastructură demnă de acest secol, că putem oferi pacienților și familiilor lor cele mai bune condiții de tratament, că le putem oferi cadrelor medicale resursele și trainingul necesar pentru a putea spune că au făcut tot ce este omenește posibil pentru pacienții lor. Urmează un drum lung, dar am încredere că vom continua să menținem ritmul schimbării. ” – spunea Oana Gheorghiu, fondatoare Dăruiește Viață.

Acum, spitalul e ridicat și arată excepțional, însă mai are nevoie de echipamente, lucru care nu se poate realiza decât din donații.

Sursă: Dăruiește Viață

Iar Tudor Chirilă a fost aproape de acest proiect încă de la început. Povestea este emoționantă și o spune Oana Gheorghiu, care își amintește cum în 2012, la o lansare de album Vama, Tudor Chirilă a vorbit câteva minute despre Dăruiește Viață și despre aspirațiile pe care le aveau atunci cele două fondatoare ale asociației.

A doua zi, o doamnă care fusese la acel concert a donat 10.000 de euro și a fost cumva dovada că fanii unui artist apreciază, dincolo de muzica lui sau de prestația lui ca actor și omul și implicarea lui civică.” – își amintește Oana Gheorghiu.

Acum, pe 29 iulie, Vama și Tudor Chirilă vor cânta la Arenele Romane, invitându-și publicul să doneze pentru echiparea spitalului construit integral din donații, iar cinci dintre cei care își vor manifesta sprijinul vor avea șansa să facă un tur de spital, avându-i ca ghizi pe membrii trupei Vama.

Cei care vor să doneze, o pot face aici: #NoiFacemUnSpital

Carmen Dumitrescu
Carmen Dumitrescu
Jurnalist de investigație, cu o activitate jurnalistică bogată. Mediafax, G4Media, Europa FM, Realitatea.net sunt doar câteva dintre publicațiile cu care a colaborat de-a lungul vremii. A absolvit programul de cercetare și investigație "Edward R. Murrow" în Statele Unite ale Americii, în cadrul Poynter Institute din Florida. A fost premiată în cadrul Galei Superscrieri în anul 2019, obținând premiul din cadrul secțiunii "Presă Locală". Premiată de Ambasada SUA în cadrul evenimentului "Romanian Women of Courage" în anul 2019. Carmen este și scriitor, având până în prezent cinci romane publicate, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind cartea "Cei care nu mint".
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare