joi, iulie 25, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăInstantaneu PoliticDominic Fritz a sesizat CNCD, după ce a fost atacat în online...

Dominic Fritz a sesizat CNCD, după ce a fost atacat în online de afaceristul Dan Dinu

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, a depus o sesizare la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD), în care reclamă atacul xenofob din partea omului de afaceri timișorean Dan Dinu. După cum ne amintim, afaceristul i s-a adresat într-o postare primarului din Timișoara cu apelativul: "lepră de pui nazist".

Primarul a făcut public atacul xenofob și spune că la respectiva postare care incită la ură au reacționat prin aprecieri, printre alții, parlamentarul Titi Stoica (AUR), parlamentarul PNL Cosmin Șandru (trimis în judecată de DNA), fostul secretar de stat din Ministerul Culturii Ion Ardeal Ieremia (PSD), consilierul local PNL Lorenzo Barabas, consilierul județean PNL Liviu Cocean, avocatul Claudiu Butuza sau ziarista și fosta președintă a clubului Rotary Timișoara, Lia Lucia Epure.

Refuz să mă simt intimidat de acest limbaj violent, plin de ură și xenofob și să mă uit în altă parte. Tocmai pentru că am o voce publică, am decis să acționez și primul pas este această petiție către Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării. Fără reacție fermă nu vom putea opri rostogolirea acestui tip de limbaj și comportament public”, a declarat Dominic Fritz.

Și președintele USR, Cătălin Drulă, condamnă ferm atacul xenofob la adresa primarului Timișoarei, Dominic Fritz, și-i cere președintelui PNL, Nicolae Ciucă, să ia măsuri împotriva politicienilor din partidul său – consilieri, chiar și un parlamentar – care au susținut în mediul online postarea incalificabilă a omului de afaceri timișorean Dan Dinu.

Asemenea atacuri xenofobe nu pot fi tolerate într-o țară normală, europeană, în care se presupune că legea protejează fiecare cetățean. Nu putem permite ca discursul urii să devină normalitate, indiferent de cine este vizat, indiferent de etnie, poziție socială sau credință. Îi cer președintelui PNL, Nicolae Ciucă, să analizeze cu atenție reacțiile politicienilor care au susținut acest atac incalificabil la adresa lui Dominic Fritz și să ia măsurile necesare pentru ca astfel de derapaje să nu se mai repete”, spune Cătălin Drulă.

REDACTIA
REDACTIAhttps://investigatoria.ro/
Investigatoria este un site on-line de investigație, reportaje și știri cu acoperire națională, care își propune să aducă în România conceptul de “jurnalism constructiv “. Practic, el pune laolaltă problema și soluția ei, astfel încât să genereze schimbare autentică în societate. Încă de la început, publicația a abordat subiecte dificile care au avut impact nu doar la nivelul traficului, ci și la nivelul efectelor. S-au scris investigații din domeniul traficului de persoane, fraudelor din fonduri europene, spălării de bani, corupției și traficului de influență. Pe termen lung, Investigatoria își propune, așa cum susține și prin motto, să pună realitatea sub lupă și să dea un cadru inovativ de înțelegere a lumii, exact așa cum e ea: cu lumini și umbre.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare