vineri, iunie 14, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri InterneREPER Bucureşti înaintează o petiţie la CNCD împotriva lui George Simion pentru...

REPER Bucureşti înaintează o petiţie la CNCD împotriva lui George Simion pentru mesaje homofobe. „Ne spune că unii români sunt buni, în timp ce alţii sunt răi şi atrag pedeapsa divină”

Partidul REPER Bucureşti anunță vineri că a înaintat Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) o petiţie împotriva deputatului George Simion, liderul partidului AUR, pentru mesaje care instigă la ură, promovate în spațiul public, care vizează persoanele din comunitatea LGBTQIA+.

Deputatul Cătălin Teniţă, copreşedintele filialei Bucureşti a REPER, alături de copreşedintele Anca Velicu şi alți reprezentanţi ai conducerii, l-au reclamat la CNCD pe George Simion, „pentru mesajele sale instigatoare la ură promovate pe pagina sa publică de Facebook care vizează persoanele din comunitatea LGBTQIA+„.

Printr-un comunicat emis vineri, citat de Agerpres, partidul REPER București transmite: „George Simion ne spune că unii români sunt buni, în timp ce alţii sunt răi şi atrag pedeapsa divină. De-a lungul istoriei, acest tip de „împărţeală” a dus la demonizarea unei categorii întregi de cetăţeni, lucru care a determinat inclusiv crime motivate de ură, pogromuri şi comportamente cu caracter genocidar. Nu putem tolera umilirea unei categorii de cetăţeni şi proliferarea unui limbaj care îi transformă pe aceştia în români de mâna a doua. Drepturile omului sunt universale şi indivizibile, iar fiecare dintre noi are responsabilitatea de a le proteja şi de a combate discriminarea şi ura socială. Este timpul ca societatea românească să ia o poziţie fermă împotriva intoleranţei şi discursului instigator la ură şi discriminare, precum şi împotriva ironizării degradante şi dezumanizante la adresa unei comunităţi, care este întotdeauna semn prevestitor al unor atacuri mai puternice”.

Partidul REPER arată că „mesajul publicat de George Simion pe pagina sa de Facebook în data de 18 iulie este însoţit de o imagine în care apare o persoană în vârstă, aparent profund religioasă” şi „în imagine se poate citi un mesaj în mod evident homofob, ce sugerează că vremea caniculară ce afectează întreaga ţară este o pedeapsă divină, de la Dumnezeu, trimisă ca urmare a „păcatelor” comise de românii din comunitatea LGBTQIA+„.

Asocierea, mai transmite partidul, nu poate fi considerată doar o simplă glumă sau o simplă ironie, ci reprezintă „o formă gravă de discriminare şi de instigare la ură împotriva unei comunităţi întregi de cetăţeni români, contribuind direct la propagarea unor stereotipuri şi prejudecăţi de valoare faţă de persoanele care fac parte din comunitatea LGBTQIA+ şi chiar la instigarea unor atitudini ostile faţă de aceştia„. 

Potrivit REPER Bucureşti, Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării a intervenit în situaţii similare în trecut, atunci când ţinta mesajelor discriminatorii transmise pe ton ironic-depreciativ au fost reprezentate de comunităţi etnice sau religioase. „Această petiţie îşi propune să tragă un semnal de alarmă şi totodată să combată, modul în care deputatul George Simion şi-a folosit platforma publică de politician pentru a promova un discurs discriminatoriu şi instigator la ură, atribuind unei categorii de oameni vina pentru nişte fenomene naturale dăunătoare.”

Georgiana Costea
Georgiana Costea
Licențiată în Relații Internaționale și Studii Europene, cu un masterat în același domeniu, Georgiana Costea a debutat în presă abordând politica internă și externă. Între timp, s-a concentrat pe zona economică, cu accent pe energie și IT, în cadrul revistei de business Forbes România.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare