vineri, aprilie 26, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri InterneGALERIE FOTO - Un centru nou pentru persoane fără adăpost a fost...

GALERIE FOTO – Un centru nou pentru persoane fără adăpost a fost finalizat la Brașov. Flavia Boghiu: „Suntem pe drumul cel bun”

Un centru impresionant pentru persoanele fără adăpost a fost finalizat la Brașov. Administrația locală, prin vocea viceprimarului Flavia Boghiu, susține că, și prin acest demers, se dorește ca Brașovul să devină un model de bune practici la nivel național.

Noul centru pentru oamenii fără adăpost arată foarte bine și o comparație cu centre similare este aproape imposibilă. Mobilierul e nou, spațiile curate și întreaga clădire are un aspect absolut impecabil. Acest adăpost pentru vulnerabili care acum intră în procesul de avizare și care va avea 80 de locuri pentru persoanele fără adăpost, nu este conceput doar pentru a fi adăpost și atât, scopul său este acela de a ajuta la reintegrarea acestora în societate și de a le oferi șansa la o viață normală.

Viceprimarul Brașovului, care a și coordonat proiectul, spune că prin construirea noului centru pentru persoane cu adăpost, se reduce considerabil activitatea din vechiul centru de pe strada Zizinului și o bună parte din beneficiari au fost mutați.

În vechiul centru au mai rămas acum doar 21 de persoane, care locuiesc acum în camerele decente ale acestuia. Din acest punct de vedere, Flavia Boghiu spune că își dorește ca Brașovul să devină un model de bune practici în domeniul serviciilor sociale.

Noul centru nu este făcut doar pentru a fi la standardele pe care vrem să le impunem în Brașov în toate unitățile din subordinea Direcției de Asistență Socială, ci este un standard pe care-l vrem implementat în toate serviciile acordate de Municipalitate. Îmi doresc ca Brașovul să fie un model de bune practici la nivel național. După ce Căminul de Vârstnici din Noua a fost dat ca exemplu de „așa da” (în momentul descoperirii abominațiilor de la Voluntari), acest nou centru pentru persoanele fără adăpost este unul dintre cele mai moderne din țară (atât din punct de vedere al construcției, cât și al serviciilor și raportării la beneficiari).” – susține viceprimarul Brașovului.

Carmen Dumitrescu
Carmen Dumitrescu
Jurnalist de investigație, cu o activitate jurnalistică bogată. Mediafax, G4Media, Europa FM, Realitatea.net sunt doar câteva dintre publicațiile cu care a colaborat de-a lungul vremii. A absolvit programul de cercetare și investigație "Edward R. Murrow" în Statele Unite ale Americii, în cadrul Poynter Institute din Florida. A fost premiată în cadrul Galei Superscrieri în anul 2019, obținând premiul din cadrul secțiunii "Presă Locală". Premiată de Ambasada SUA în cadrul evenimentului "Romanian Women of Courage" în anul 2019. Carmen este și scriitor, având până în prezent cinci romane publicate, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind cartea "Cei care nu mint".
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare