sâmbătă, mai 4, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăInstantaneu Politic"Steaua TV" a PNL-ului, Mario de Mezzo, numit prefect de Olt, după...

„Steaua TV” a PNL-ului, Mario de Mezzo, numit prefect de Olt, după ce a ocupat, simultan, postul de director adjunct al Oficiului Român pentru Drepturile de Autor și consilier la Primăria Sectorului 5

Mario de Mezzo este unul dintre liberalii cunoscuți mai ales pentru activitatea lui... TV. Invitat nelipsit al televiziunilor, acesta are opinii despre aproape orice. Mai puțin cunoscut, însă, e pentru faptul că anul trecut acesta a ocupat simultan postul de director al Oficiului Român pentru Drepturile de Autor și de consilier la Primăria Sectorului 5. Pe deasupra, mai și circula cu mașina de la Amenajări Edilitare și Salubrizare SA, un operator de servicii publice. INVESTIGATORIA a relatat toate acestea într-un articol care poate fi citit AICI, însă cariera politică a acestuia n-a avut de suferit. Dimpotrivă, înflorește. Iar acum Mario de Mezzo urmează să fie uns prefect al județului Olt.

În după-amiaza zilei de joi se discuta deja despre o iminentă demitere a prefectului actual al județului Olt, Florin Homorean, și despre înlocuirea acestuia cu liberalul Mario de Mezzo, cunoscut mai ales de la „televizor”, unde are opinii despre orice. Apoi a venit și un comunicat de presă pe această temă, în care se anunță că de Mezzo va depune jurământul vineri, în cadrul unei ceremonii festive.

Multă vreme, Mario de Mezzo a ocupat simultan postul de director adjunct al ORDA, de unde încasa un salariu 106339 lei pe an (adică aproape 9000 de lei pe lună) și post de consilier la Primăria Sectorului 5, de unde mai încasa 6.579 de lei și un spor de condiții de muncă în valoare de 890 de lei. În plus, conducea fără griji mașina de la Amenajări Edilitare și Salubrizare SA, un operator de servicii publice.

Când Popescu Piedone s-a întors primar la Sectorul 5, Mario de Mezzo a fost pus pe liber și atunci, ca să nu fie loc de resentimente, acesta a dat în judecată instituția pentru faptul că l-a concediat.

Și, ca să nu fie supărat, statul român i-a dat posibilitatea de a ocupa o nouă funcție publică, de data asta și mai importantă, și anume aceea de prefect de Olt. Așa că liberalul vedetă a cerut eliberarea de sarcinile funcției de director adjunct al ORDA și s-a pus la dispoziția statului român, care l-a trimis să fie reprezentant și garant al legalității administrative în județul Olt. Decizia de eliberare din funcția precedentă a fost publicată astăzi, 3 august. Mâine, 4 august, Mario de Mezzo va depune jurământul aferent noii funcții publice.

https://www.potcoavadunarii.ro/
Carmen Dumitrescu
Carmen Dumitrescu
Jurnalist de investigație, cu o activitate jurnalistică bogată. Mediafax, G4Media, Europa FM, Realitatea.net sunt doar câteva dintre publicațiile cu care a colaborat de-a lungul vremii. A absolvit programul de cercetare și investigație "Edward R. Murrow" în Statele Unite ale Americii, în cadrul Poynter Institute din Florida. A fost premiată în cadrul Galei Superscrieri în anul 2019, obținând premiul din cadrul secțiunii "Presă Locală". Premiată de Ambasada SUA în cadrul evenimentului "Romanian Women of Courage" în anul 2019. Carmen este și scriitor, având până în prezent cinci romane publicate, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind cartea "Cei care nu mint".
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare