miercuri, mai 15, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri InterneMinisterul Sănătății: A fost semnat contractul pentru Centrul de Mari Arși de...

Ministerul Sănătății: A fost semnat contractul pentru Centrul de Mari Arși de la spitalul Grigore Alexandrescu din București

Ministerul Sănătății anunță marți semnarea contractului pentru construirea Centrului de Mari Arși în cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din București, o investiție în valoare de 56 milioane de euro.

Potrivit unui comunicat de presă, lucrările vor începe în prima săptămână din luna septembrie, iar durata de execuție este de 26 de luni.

Noua clădire va cuprinde două săli de operație pentru pacienții cu arsuri severe, 10 paturi pentru pacienții critici, 16 paturi ATI postcritici și 10 paturi pentru microchirurgie și chirurgie reconstructivă. De asemenea, în cadrul centrului va funcționa și un nou ambulatoriu de specialitate.

“Construcția și finalizarea centrelor pentru mari arși reprezintă o componentă importantă a proiectelor de investiții și de dezvoltare a sistemul sanitar din România, pe care le derulează Ministerul Sănătății în parteneriat cu autoritățile locale din întreaga țară. Responsabilitatea, profesionalismul și buna credință sunt principiile după care funcționează echipa actuală a Ministerului Sănătății”, a declarat ministrul Sănătății, prof. univ. dr. Alexandru Rafila.

Centrul de Mari Arși de la spitalul Grigore Alexandrescu din București face parte din Proiectul derulat de Ministerul Sănătății cu Banca Mondială. 

Ministerul amintește că lucrările de construcție a Centrului de Mari Arși de la Timișoara au început în luna iunie, iar până la finalul anului urmează să fie semnat contractul pentru construirea Centrului de Mari Arși de la Târgu-Mureș.

Georgiana Costea
Georgiana Costea
Licențiată în Relații Internaționale și Studii Europene, cu un masterat în același domeniu, Georgiana Costea a debutat în presă abordând politica internă și externă. Între timp, s-a concentrat pe zona economică, cu accent pe energie și IT, în cadrul revistei de business Forbes România.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare