marți, aprilie 30, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri InterneApel halucinant al CNA după o emisiune la Nașul TV: "CNA adresează...

Apel halucinant al CNA după o emisiune la Nașul TV: „CNA adresează un apel tuturor autorităților relevante să nu împiedice accesul ziariștilor în tunelurile secrete din Bucegi”

Situație halucinantă, generată de o emisiune TV. CNA a decis, ca după difuzarea unei emisiuni în care s-a discutat faptul că în interiorul Bucegilor există tuneluri de mari dimensiuni care duc către alte continente să dea un răgaz de două săptămâni realizatorilor ei, pentru a verifica ei înșiși acest lucru. CNA face un apel la autorități să nu le interzică accesul jurnaliștilor.

În ședința Consiliului Național al Audiovizualului, desfășurată în cursul zilei de miercuri, 23 august, s-a discutat o emisiune desfășurată pe postul Nașul TV. Tema respectivei emisiuni difuzate în luna mai era „tunelurile secrete din Bucegi”. Și pentru că moderatoarea emisiunii a invocat interzicerea de către autorități a accesului în acele tuneluri secrete, CNA a decis să păsuiască postul de televiziune două săptămâni, pentru a le da timp realizatorilor emisiunii să verifice dacă e adevărat că în interiorul Bucegilor există tuneluri de mari dimensiuni, care duc către alte continente.

În emisiunea respectivă ar fi fost invitat un influencer britanic, care a prezentat imagini ale unor statui și piramide care s-ar fi aflat în tunelurile secrete din Bucegi. Moderatoarea nu a încercat să vină cu argumente realiste, aceasta motivându-și atitudinea prin faptul că autoritățile interzic accesul la acele tuneluri.

În consecință, CNA a transmis că așteaptă două săptămâni până când jurnaliștii vor putea verifica personal situația și face un apel la autorități să le permită accesul în așa zisele tuneluri secrete din Bucegi. Răspunsul nu pare a fi o ironie la adresa unei emisiuni conspiraționiste, ci, mai curând, o comunicare firească a unei decizii luate de instituție. Cu toate acestea, sunt voci care susțin că întreaga luare de poziție a CNA este construită în integralitate din sarcasm.

Iată comunicarea integrală a CNA pe tema menționată:

În ședința de miercuri, 23 august, CNA a vizionat emisiunea „Să vorbim despre tine” difuzată pe postul Nașul TV în 05.05.2023. În emisiune, invitatul Sacha Stone, influencer britanic, a prezentat imagini din interiorul munților Bucegi, România. Domnia-sa a afirmat că în interiorul Bucegilor există tuneluri de mari dimensiuni, care duc către alte continente. De asemenea, au fost prezentate imagini ale unor structuri de mari dimensiuni (250 metri înălțime), respectiv câteva statui și o piramidă, aflate în interiorul acestor tuneluri. Moderatoarea emisiunii, doamna Gabriela Calițescu, nu a prezentat dovezi independente cu privire la aceste informații, unul dintre motivele invocate de domnia-sa fiind că accesul în tunelurile din Bucegi este interzis. Consiliul a decis, în unanimitate, să amâne analiza emisiunii cu două săptămâni pentru a permite echipei de ziariști de la Nașul TV să verifice la fața locului existența tunelurilor și a construcțiilor din interiorul acestora.

În virtutea rolului său de apărător al libertății de exprimare și al liberului acces la informații de interes public, CNA adresează un apel tuturor autorităților relevante să nu împiedice accesul ziariștilor în tunelurile secrete din Bucegi.

Carmen Dumitrescu
Carmen Dumitrescu
Jurnalist de investigație, cu o activitate jurnalistică bogată. Mediafax, G4Media, Europa FM, Realitatea.net sunt doar câteva dintre publicațiile cu care a colaborat de-a lungul vremii. A absolvit programul de cercetare și investigație "Edward R. Murrow" în Statele Unite ale Americii, în cadrul Poynter Institute din Florida. A fost premiată în cadrul Galei Superscrieri în anul 2019, obținând premiul din cadrul secțiunii "Presă Locală". Premiată de Ambasada SUA în cadrul evenimentului "Romanian Women of Courage" în anul 2019. Carmen este și scriitor, având până în prezent cinci romane publicate, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind cartea "Cei care nu mint".
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare