duminică, aprilie 28, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăExterneEvgheni Prigojin, pe lista pasagerilor unui avion prăbușit în Rusia

Evgheni Prigojin, pe lista pasagerilor unui avion prăbușit în Rusia

Liderul grupării Wagner, care a organizat rebeliunea de acum două luni împotriva lui Vladimir Putin, se află pe lista pasagerilor unui avion care s-a prăbușit în seara de miercuri, 23 august. Ne amintim că lui Prigojin i s-a promis atunci că nu va suferi consecințe la nivel personal, însă multă lume se aștepta ca acesta să aibă soarta tuturor celor care, de-a lungul timpului, au dezvoltat relații tensionate cu liderul de la Kremlin.

Rebeliunea de acum două luni a lui Prigojin a avut niște consecințe serioase asupra imaginii pe care Putin dorește s-o proiecteze în rândul poporului rus, în contextul invaziei din Ucraina. Prigojin a spus public că războiul a fost o greșeală care subminează Rusia din punct de vedere economic, politic și militar.

Verbalizarea acestei realități de către un personaj, desigur dubios, dar care a participat în mod direct la așa-zisa “operațiune specială”, a fost confirmarea pentru rușii de rând, dar și pentru unele grupuri de influență din Rusia, că Putin nu e chiar așa de puternic. Ba chiar că e slab…

https://www.potcoavadunarii.ro/

Simplul fapt că vorbele lui Prigojin au ajuns la publicul rus, iar acesta a primit și garanția că nu va fi persecutat pentru rebeliune, era unul paradoxal. Și, iată, la numai două luni după ce i s-a promis că nu va avea de suferit dacă încetează presiunile, agențiile de presă anunță moartea lui Prigojin.

Un avion privat în care se afla șeful mercenarilor ruși, Evgheni Prigojin, s-a prăbușit cu încă 10 persoane la bord. În urma prăbușirii aeronavei nu au existat supraviețuitori. 

"Canalul de Telegram asociat grupării Wagner, Gray Zone, a raportat că aeronava Embraer a fost doborâtă de apărarea antiaeriană în regiunea Tver, la nord de Moscova”, a raportat BBC.

„Avionul, care zbura de la Moscova la Sankt Petersburg, transporta șapte pasageri și trei membri ai echipajului”.

Carmen Dumitrescu
Carmen Dumitrescu
Jurnalist de investigație, cu o activitate jurnalistică bogată. Mediafax, G4Media, Europa FM, Realitatea.net sunt doar câteva dintre publicațiile cu care a colaborat de-a lungul vremii. A absolvit programul de cercetare și investigație "Edward R. Murrow" în Statele Unite ale Americii, în cadrul Poynter Institute din Florida. A fost premiată în cadrul Galei Superscrieri în anul 2019, obținând premiul din cadrul secțiunii "Presă Locală". Premiată de Ambasada SUA în cadrul evenimentului "Romanian Women of Courage" în anul 2019. Carmen este și scriitor, având până în prezent cinci romane publicate, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind cartea "Cei care nu mint".
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare