miercuri, aprilie 17, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri InterneChimcomplex Borzeşti va construi o centrală în cogenerare pe gaz de 108...

Chimcomplex Borzeşti va construi o centrală în cogenerare pe gaz de 108 MW în Râmnicu Vâlcea. Investiţie de 689,39 mil. lei

Combinatul chimic Chimcomplex anunță că a semnat contractul de finanţare, prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, și că este în curs de implementare a etapei a doua pentru un proiect care prevede construcţia unei centrale în cogenerare de înaltă eficienţă pe gaz, flexibilă, de 108 MW, pentru încălzirea centralizată din Râmncu Vâlcea.

”Chimcomplex S.A Borzeşti, cu sediul în str. Industriilor, nr. 3, Oneşti, jud. Bacău a semnat contractul de finanţare şi este în curs de implementare a etapei a doua pentru proiectul “Cogenerare de înaltă eficienţă pe gaz, flexibilă, în sectorul încălzirii centralizate Rm. Vâlcea”, cofinanţat, prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă Pilonul I. Tranziţie verde – Componenta C6 Energie Măsura de investiţii 3 – Dezvoltarea de capacităţi de producţie pe gaz, flexibile şi de înaltă eficienţă, pentru cogenerarea de energie electrică şi termică (CHP) în sectorul încălzirii centralizate, în vederea atingerii unei decarbonizări profunde”, arată compania într-un anunţ transmis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Valoarea totală a proiectului, care va fi implementat în perioada 2023 – 2025, este de 689,39 milioane lei, din care valoarea maximă eligibilă nerambursabilă este de 405 mil. lei.

Potrivit companiei, obiectivele proiectului sunt: reducerea cu 84.468 tCO2 /an a gazelor cu efect de seră la nivelul municipiului Râmnicu Vâlcea, creșterea capacității instalate în cogenerare de înaltă eficiență cu 108 MW, reducerea consumului anual de energie primară cu 418.105 MWh prin „realizarea unei capacități de producție pe gaz de 108 MW, flexibile și de înaltă eficiență, pentru cogenerarea de energie electrică și termică (CHP) pentru alimentarea cu energie termică a locuitorilor din Râmnicu-Vâlcea într-o perioadă de 36 luni de la semnarea contractului de finanțare”.

”Proiectul propus contribuie pozitiv la atenuarea provocărilor cu care se confruntă România în tranziţia de la sursele de energie pe bază de cărbune şi lignit, în mod specific, asigurând alimentarea cu energie termică a municipiului Rm. Vâlcea, în condiţii de eficienţă energetică competitivă la nivel European”, se mai arată în anunț.

Georgiana Costea
Georgiana Costea
Licențiată în Relații Internaționale și Studii Europene, cu un masterat în același domeniu, Georgiana Costea a debutat în presă abordând politica internă și externă. Între timp, s-a concentrat pe zona economică, cu accent pe energie și IT, în cadrul revistei de business Forbes România.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare