sâmbătă, aprilie 27, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăInstantaneu PoliticVictor Ponta face declarații halucinante după tragedia din Crevedia: "Spitalele din străinătate...

Victor Ponta face declarații halucinante după tragedia din Crevedia: „Spitalele din străinătate se ocupă doar de pacienții care sunt în stare bună. Pacienții în stare rea sunt lăsați în România, să moară aici”

Într-o intervenție la postul România TV, fostul premier Victor Ponta a făcut o serie de declarații halucinante după exploziile din Crevedia. Acesta susține că în străinătate au fost trimiși doar pacienții în stare bună, pentru că spitalele din Uniunea Europeană care și-au dorit să ajute România în acest caz nu vor, de fapt, decât să trimită facturi uriașe, care vor fi plătite din taxele românilor.

Declarațiile făcute de fostul premier sunt cu atât mai grave, cu cât el conducea guvernul în timpul tragediei de la Colectiv, o tragedie gestionată extrem de slab, autoritățile române declarând că tinerii arși aveau toate cele necesare pentru tratament în țară, când, de fapt, asta nu era adevărat. Iar trimiterea lor ulterioară în spitale din străinătate le-a agravat situația.

Și acum, același Victor Ponta, din ipostaza de consilier onorific al premierului Marcel Ciolacu spune cam același lucru pe care îl spuneau autoritățile atunci, deși era foarte clar faptul că România nu a învățat nimic după tragedia de la Colectiv și nu s-a pregătit în niciun fel pentru eventualitatea repetării unui scenariu similar.

https://www.potcoavadunarii.ro/

Spitalele din străinătate se ocupă doar de pacienții care sunt în stare bună. Pacienții în stare rea sunt lăsați în România, să moară aici. Vor doar să trimită facturi uriașe către statul român, acesta este interesul lor. Guvernul a făcut foarte bine că i-a pus în avion și i-a trimis în străinătate pe cei care aveau nevoie de îngrijiri medicale de specialitate, dar e posibil ca românii să se întrebe: Noi nu plătim taxe? Pe noi de ce nu ne trimit în străinătate (…) România a tratat după Colectiv 182 de arși, acum că sunt șapte începem să îi trimitem prin străinătate.” – a spus Victor Ponta la România TV, referindu-se la tragedia victimelor de la Crevedia.

La aceste declarații au apărut imediat reacții în mediul politic de la noi. Cătălin Drulă anunță că el consideră inacceptabile declarațiile lui Victor Ponta despre răniții din explozia de la Crevedia care au nevoie de ajutor medical în străinătate. Președintele USR spune că Victor Ponta ar trebui demis imediat după aceste declarații.

Victor Ponta este ultimul om care ar trebui să comenteze despre tragedia de la Crevedia. Au murit oameni pentru că nu a vrut să accepte sprijinul comunității europene la Colectiv. Au murit oameni pentru că voia el să spună «avem de toate». După declarațiile lui, Marcel Ciolacu ar fi trebuit să își elibereze consilierul din funcție imediat. Credeți că o va face? Și Ciolacu gândește la fel. Nu le pasă de oamenii care au murit și au fost răniți la Crevedia.” – a transmis Drulă într-un comunicat de presă.

REDACTIA
REDACTIAhttps://investigatoria.ro/
Investigatoria este un site on-line de investigație, reportaje și știri cu acoperire națională, care își propune să aducă în România conceptul de “jurnalism constructiv “. Practic, el pune laolaltă problema și soluția ei, astfel încât să genereze schimbare autentică în societate. Încă de la început, publicația a abordat subiecte dificile care au avut impact nu doar la nivelul traficului, ci și la nivelul efectelor. S-au scris investigații din domeniul traficului de persoane, fraudelor din fonduri europene, spălării de bani, corupției și traficului de influență. Pe termen lung, Investigatoria își propune, așa cum susține și prin motto, să pună realitatea sub lupă și să dea un cadru inovativ de înțelegere a lumii, exact așa cum e ea: cu lumini și umbre.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare