duminică, aprilie 28, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăInstantaneu PoliticVlad Voiculescu răspunde acuzațiilor lui Ponta: "Încearcă să își servească și noii...

Vlad Voiculescu răspunde acuzațiilor lui Ponta: „Încearcă să își servească și noii stăpâni găsind vinovații pentru inexistența centrelor de arși”

Într-o postare pe social-media, Victor Ponta susține că principala vinovăție pentru inexistența centrelor de arși în România aparține USR și, desigur, lui Vlad Voiculescu. Voiculescu îi răspunde lui Ponta, tot prin intermediul social-media, și spune că, prin ieșirile lui în spațiul public, fostul premier încearcă doar să-și servească noii stăpâni.

Pe fondul tragediei de la Crevedia, apele politice se învolburează din nou și drama unor oameni profund afectați de cele întâmplate se politizează, în buna tradiție românească. Primul pas în acest sens a fost făcut de fostul premier, Victor Ponta, acum consilier onorific al actualului premier, Marcel Ciolacu. Ei bine, Ponta a considerat că e bine ca, după declarațiile despre victimele trimise în spitalele din Occidentul cel rău, să iasă în social-media și să acuze USR și pe Vlad Voiculescu (vinovatul de serviciu în orice scandal public de la noi) de faptul că România nu are niciun centru pentru arși. Pentru a plusa, acesta spune că Voiculescu, Drulă și Cioloș ar trebui să fie deja la închisoare.

Au venit la guvernare pe cadavrele tinerilor de la “Colectiv” și au făcut ZERO paturi pentru arși – ba chiar au făcut plângeri penale contra doctorilor de la “Urgență – Floreasca” care încercau să facă o Secție modernă! Ei știu să ia banii românilor și să îi dea în Străinătate, la tot felul de “stăpâni” ai lor; cu banii plătiți către spitale din Străinătate în ultimii 8 ani se puteau face secții de arsi în toate marile centre medicale din România – și NU s-au făcut din cauza celor ca Drulă și Cioloș!

Vlad Voiculescu a răspuns în același mod fostului premier și spune că, de fapt, centre pentru marii arși nu s-au putut construi până acum în România din cauză că nu a existat voință politică în acest sens și finanțare.

„Domnul acesta care a lăsat tineri să moară prin mândria și anti-occidentalismul domniei sale și a celor cu care s-a însoțit repetă acum măgăriile de la Colectiv: că oricine cere transferul pacienților mari arși în străinătate este vândut străinilor. Și ca nemernicia să fie deplină și în formă continuată peste ani încearcă să își servească și noii stăpâni găsind vinovații pentru inexistența centrelor de arși: pacienții de la Colectiv care au cheltuit prea mulți bani pentru tratamentul în străinătate. Și, desigur, USR… cum altfel?”

În acest context, Voiculescu explică faptul că voința guvernelor nu a fost aceea de a construi centre spitalicești pentru arși și că nu au existat bani în acest sens.

Dosarul penal la care se referă Ponta este dosarul de la Floreasca pentru barocameră și pentru secția aceea care nu a putut fi folosită la Colectiv deși fusese plătită cu mult timp în urmă și de mai multe ori inaugurată de Bănicioiu (probabil împreună cu consilierul său de atunci, domnul Rafila). Strategia avocaților care apărau partea acuzată a fost genială: au cerut audierea tuturor miniștrilor din ultimii 20 de ani și ea încă câtorva zeci de martori. Înainte să se termine toate audierile, judecătorul a ieșit la pensie și a început totul de la zero. Apoi faptele s-au prescris. Justiția a rămas și în acest caz oarbă și proastă.” – mai punctează fostul ministru al Sănătății.

Carmen Dumitrescu
Carmen Dumitrescu
Jurnalist de investigație, cu o activitate jurnalistică bogată. Mediafax, G4Media, Europa FM, Realitatea.net sunt doar câteva dintre publicațiile cu care a colaborat de-a lungul vremii. A absolvit programul de cercetare și investigație "Edward R. Murrow" în Statele Unite ale Americii, în cadrul Poynter Institute din Florida. A fost premiată în cadrul Galei Superscrieri în anul 2019, obținând premiul din cadrul secțiunii "Presă Locală". Premiată de Ambasada SUA în cadrul evenimentului "Romanian Women of Courage" în anul 2019. Carmen este și scriitor, având până în prezent cinci romane publicate, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind cartea "Cei care nu mint".
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare